Sockerfri enkel sirap (2023)

Hoppa till recept

Gör en lättare version av enkel sirap med din favoritsockerersättning, som Stevia. Detta är ett perfekt sätt att söta kaffe- och tedrycker samt smala cocktails och mocktails.

Sockerfri enkel sirap (1)

Det här inlägget innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en och köper något får Feast + West en liten provision utan extra kostnad för dig. Alla åsikter är våra egna. Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.

Innehållsförteckning Dölj

Sockerfri enkel sirap recept

Vad är enkel sirap?

Typer av sockerersättning för drycker

Hur man gör sockerfri sirap

Sockerfria sirapssmaker

Sockerfri enkel sirap

Sockerfri enkel sirap recept

Något som är bra med detta århundrade vi lever i är de många val vi har för socker. En av mina familjemedlemmar har typ 1-diabetes, så jag vet hur underbart det är att ha sockerersättningar till hands.

Socker är sött och underbart, men det har säkert ett antal nackdelar som dess kalorier, näringsvärde och hur det kan öka blodsockret.

Dessutom går rent socker igenom en raffineringsprocess. Den är gjord av sockerrör, som bearbetas till en brun sirap med melass, som sedan körs genom en centrifug för att separera melassen från sockerkristallerna, och sedan filtreras för att göra vitt socker.

Sockerersättningar kan vara bra för att lätta upp bakverk och drycker, speciellt! Från stevia till munkfrukt, det finns så många sätt att göra hälsosammare val när det kommer till socker.

Jag har haft flera önskemål genom åren att göra ett sockerfritt sirapalternativ att stå i för vanlig enkel sirap i mina drinkrecept. Jag använde Stevia för att göra receptet nedan, men det finns andra där ute som kan fungera lika bra. Om det kommer att lösas upp i vatten kan du förmodligen göra det till en enkel sirap, men du kan behöva experimentera med vissa substitut.

Ansvarsfriskrivning: Jag är inte dietist eller läkare, så vänligen kontakta din för att utforska det bästa sockerfria substitutet för dig.

Varför du kommer att älska det här receptet

Sockerfri enkel sirap är ett bra recept att ha i bakfickan, antingen till dig själv eller för en gäst som kanske inte kan njuta av vanligt socker.

 • Du kan göra den med vilken sockerersättning som helst som kan lösas upp i vatten.
 • Med bara två ingredienser kommer det ihop på mindre än 10 minuter.
 • Det är ett billigt och hälsosammare alternativ till köpta cocktailsiraper.

Dessutom är det lätt att smaksätta med olika typer av frukter, kryddor och örter. Du kan använda dina skapelser i cocktails, mocktails, desserter, på frukostmat... alternativen är oändliga!

Sockerfri enkel sirap (2)

Vad är enkel sirap?

Föreställ dig detta. Du har beställt ett glasisteoch du vill söta den.

Rent socker tarevigt.Paket med Sweet-n-Low och Equal har alltid varit lättare att blanda till ett glas iste, men vanligt socker är en annan historia.

Ett flytande sötningsmedel gjort med socker och vatten,enkel sirapär en enkel lösning på detta problem. Det används främst för att söta drycker. Men du kan också smaksätta och ringla över pannkakor eller glass.

De flesta enkla siraper görs med granulerat vitt socker, men andra typer av socker kan användas, inklusivebrunt socker.

Men vad gör du om du vill ha alla fördelar med traditionell enkel sirap men inte vill ta in dessa raffinerade sockerarter? Ange sockerersättningarna.

Det finns ett antal sätt du kan göra enkel sirap utan rent socker. Låt oss utforska tillsammans.

Sockerfri enkel sirap (3)

Typer av sockerersättning för drycker

Det finns några typer av sockerersättningar som fungerar bra för att göra enkel sirap, samt som står på egen hand. Låt oss prata om dem.

Honung

Tillverkad naturligt av bin, honung fungerar bra som ett naturligt sötningsmedel för drycker och en av de enklare ingredienserna i skafferiet. Men det är för tjockt och trögflytande för att röras i på egen hand. Den brukar gripa sig när den möter något kallt, som en isbit.

Det bästa är att göra enhonungssirapsom använder lika delar honung och vatten.

Var noga med att kontrollera etiketten för att se till att du använder ren honung och att det inte finns några tillsatta sockerarter.

Agave nektar

Tillverkad av samma växt som tequila,Agave nektarär en söt och naturlig sockerersättning. Den är något tunnare än honung, så den blandas i drycker som margaritan ganska bra.

Var noga med att kontrollera etiketten för att se till att du använder ren agavenektar och att det inte finns några tillsatta ingredienser.

Lönnsirap

Alla känner till ren lönnsirap på grund av pannkakor, men denna fantastiska saft från lönnträdet fungerar också bra i drinkar.

Men inte all trädbaserad sirap kommer från sockerlönnen. Det finns andratyper av trädsom kan saftas för att göra läcker sirap, såsom hickory, valnöt, tall eller björksirap.

Du behöver inte göra en speciell sirap eftersom det redan är en vätska - det fungerar så bra i denna gammaldags lönncocktail.

Återigen, se till att kontrollera etiketten för att se till att du använder ren lönnsirap och att det inte finns några tillsatta sockerarter.

Kokossocker

Kallas även kokospalmsocker, detta socker kommer från kokospalmen. Det sägs det varamer näringsrikoch lägre på det glykemiska indexet än vitt socker.

Du kan använda den 1:1 med vatten för att göra kokossocker enkel sirap.

Sockerfri enkel sirap (4)

Stevia

Stevia är ett annat växtbaserat naturligt sötningsmedel på marknaden. Det kan verka nytt på våra hyllor i USA, men det har använts i över 200 år i Sydamerika. Det sägs vara 30 gånger sötare än socker.

Enligt National Library of Medicine, ursprungsbefolkningen använde blad av växten för att söta drycker eller tuggade dem för deras söta smak. Växtbladen, ofta kallade "söt ört", torkades och användes för att söta teer och mediciner eller helt enkelt tuggades som en sötsak.

Nuförtiden används stevia med noll kalorier för att lägga till sockerinnehåll i mat och dryck. Eftersom det inte innehåller några kalorier eller nettokolhydrater, är Stevia ett bra sötningsmedel med låg kolhydrathalt och är lämplig för en keto-diet.

Om du följer en lågkolhydratdiet är denna ketosirap det perfekta sockerfria sötningsmedlet för dina favoritcocktails, iskaffe, te, mocktails och mer! Du kan använda den som en direkt ersättning för vanlig enkel sirap.

Andra typer

Om du vill utforska några andra naturliga sötningsmedel kan du prova något av dessa för att söta drycker med:

 • Munkfruktsötningsmedel
 • Dadelsirap
 • Sötpotatissirap
 • Tapioka sirap

Det finns också gott om konstgjorda sötningsmedel på marknaden, såsom:

 • Aspartam
 • Sukralos
 • Acesulfam K
 • Sackarin
 • Xylitol

Dessa konstgjorda sötningsmedel går ofta under deras varumärkesnamn, så se till att kontrollera etiketten.

Sockerfri enkel sirap (5)

Hur man gör sockerfri sirap

Även om det finns siraper från butik på marknaden som efterliknar klassisk enkel sirap men med mindre socker, innehåller de ibland majssirap eller konstgjorda ingredienser.

Jag använde Stevia för att göra detta till en Steviasirap, men experimentera gärna med andra typer av sockerersättningar för att göra din egen hemgjorda sockerfri enkel sirap. Det är det perfekta tillskottet till lågkolhydratcocktails!

 1. Tillsätt 1 dl socker i en liten kastrull på medelvärme. (Du kan också göra detta i mikrovågsugnen - allt du behöver är varmt vatten för att stevian ska lösas upp i.)
 2. Rör ner ca 10 paket Stevia sötningsmedel.
 3. Rör om tills det lösts upp. Ta bort från värmen och låt svalna till rumstemperatur.
 4. Förvara en lufttät, livsmedelssäker behållare som t.exmurare burki upp till 1 månad.

Ser? Så snabbt går det att göra denna enkla stevia sirap. Nu är du redo att blanda detta keto sötningsmedel i dina favoritdrycker! Du kommer snart att se vilken bra ersättning det är för vanlig enkel sirap.

Sockerfri enkel sirap (6)

Sockerfria sirapssmaker

Vill du testa några andra smaker? Ge järnet! Smaksatt sirap är alltid ett bra tillskott till drycker. Här är några av mina favoriter — lägg helt enkelt i sockret för din favoritsockerfria ersättning:

 • Blåbärssirap
 • Mintsirap
 • Jordgubbssirap
 • Persikosirap
 • Vaniljsirap
 • Kanelsirap
 • Pumpa krydda sirap

En bra sak att tänka på är att även om smaksatta siraper fungerar bra för drinkar, kaffe och te, men du kan också blanda ringla dem över pannkakor, våfflor, franska toast och glass!

Sockerfri enkel sirap (7)

Sockerfri enkel sirap

Avkastning:1 kopp

Förberedelsedags:5 minuter

Tillagningstid:5 minuter

Total tid:10 minuter

Gör din egen sockerfri enkel sirap med Stevia.

Ingredienser

 • 1 kopp vatten
 • 10 paket stevia (¼ uns stevia)

Instruktioner

 1. Värm vatten på spisen på medelvärme.
 2. Tillsätt stevia. Rör om tills det blandas. Låt svalna helt.
 3. Förvara i en lufttät, livsmedelssäker behållare i kylen.

rekommenderade produkter

Som Amazon Associate och medlem i andra affiliate-program tjänar jag på kvalificerade köp.

Näringsinformation:

Avkastning:8Serveringsstorlek:1 uns
Belopp per portion:Kalorier:0Totalt fett:0gMättat fett:0gTransfett:0gOmättat fett:0gKolesterol:0 mgNatrium:1 mgKolhydrater:1gFiber:0gSocker:0gProtein:0g

Har du gjort det här receptet?

Lämna gärna en kommentar på bloggen eller dela en bild på Instagram med hashtaggen #feastandwestrecipes!

Föregående The Best Jello Shot Cups Sockerfri enkel sirap (11) Nästa Ananas Mimosas

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated: 21/09/2023

Views: 5517

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.