Snabba och enkla digitala ritidéer för digitala konstnärer (2023)

Det finns alltid tillfällen när vår artists huvuden bara är tomma eller bara alldeles för fyllda med saker. Det känns som att det inte finns något mer att ge till världen eller något att rita. Nu har jag samlat några av de snabbaste och enklaste sakerna att rita digitalt. Idéer som du kan börja med just nu. Låt oss gå vidare till idéerna för att få igång ditt kreativa flöde.

Viktiga takeaways

 • När du vill rita något enkelt och snabbt, rita något bekant.
 • Om du vill utöka dina konstnärliga färdigheter, välj en ritidé som får dig att lämna din komfortzon.
 • Blanda flera ritidéer tillsammans för att skapa något unikt och originellt.

Innehållsförteckning

Draw This Again Challenge

Snabba och enkla digitala ritidéer för digitala konstnärer (1)

Huvudsaken här är att rita något du har ritat tidigare. Det kan vara så att du inte är så nöjd med några gamla konstverk, men du gillar konceptet, eller så vill du rita det igen bara för att se hur mycket du har förbättrats under åren.

Oavsett anledning är det alltid roligt att se hur man kan förbättra en gammal ritning. Du har redan idén på plats, så det enda du behöver göra är att rita den igen.

Ännu bättre, om du har ändrat dinkonststilde senaste åren kommer att rita om något gammalt säkert resultera i något helt annat.

Om möjligt, försök att utöka den ursprungliga idén eller förenkla idén och ta en annan riktning med konstverket.

Draw again-utmaningen gör att du kan se hur du har utvecklats konstnärligt men låter dig också se hur olika du skapar dina teckningar för närvarande.

(Video) Digital Art Process!

Den största takeawayen är att du snabbt och enkelt får tillbaka din kreativitet eftersom du redan har en idé och ett koncept på plats.Allt du behöver göra är att välja en teckning från år tillbaka och föreställa om den med din nuvarande konststil och färdigheter.

Rita Fan Art

Snabba och enkla digitala ritidéer för digitala konstnärer (3)

Oftast idoliserar vi något eller någon. Vad det än är som du är ett fan av, försök fundera på om det är något du skulle vilja rita om tv-programmet, filmen, videospelet eller något.

Det kan vara en karaktär, varelse, miljö, konststil osv.Försök att fokusera på det som du uppskattar mest och skulle vilja göra din egen tolkning av det.

Jag brukar bli inspirerad mycket när jag tittar på olikaanimeserier eller filmer. Jag brukar inspireras av ansiktsuttryck, färganvändning, kläder osv.

Fan artgör det möjligt för oss att rita något vi älskar men gör det i vår egen stil. Det befriar oss också från den kreativa pressen. Du skapar inte något nytt i betydelsen av något som världen inte har sett tidigare (en ny karaktär, en rekvisita, etc.).

Du får rita något som redan är designat och genomtänkt. Detta är något som lättar ditt sinne och låter en annan typ av kreativitet flöda genom dig.

Det största avtagandet är att det ibland är krävande att vara kreativ och kan därför skapa press för dig.Fan art ger dig ett sätt att uttrycka dig själv samtidigt som du kan lindra smärtan av att vara superkreativ.

Rita koncept eller konceptkonst

Snabba och enkla digitala ritidéer för digitala konstnärer (4)

Detta är lite annorlunda än resten av idéerna. Men ändå, ett väldigt bra sätt att få igång ritningen. Nu gör jag inte dessa för ofta.Huvudsaken är att du ritar begrepp av karaktärer, föremål, landskap, föremål, varelser etc., utan att rita något slutgiltigt.

Där jag tenderar att kämpa är att skapa koncept av saker. Jag brukar rita en skiss och gå och avsluta den till en fullständig illustration.

Tanken här är att rita det du tänker på utan att tänka på att komma till den slutliga illustrationen. När du har hällt din fantasi och kreativa saft på duken, kan du bestämma om du vill slutföra ett av dessa koncept till en helt färdig illustration.

Tricket här är att du inte har det kreativa trycket att göra något till slut. Du kan låta ditt sinne flöda fritt och rita så lite eller så mycket du vill.

(Video) QUICK and EASY Background Tutorial! Digital Art Background Ideas

Skapa koncept för de idéer som flyter i ditt sinne. Rita, släpp taget och gå vidare till nästa idé.

Resurser för att hitta konceptidéer och inspiration:

Rita med ett visst tema i åtanke

Snabba och enkla digitala ritidéer för digitala konstnärer (5)

Du kan också rita genom att välja ett visst tema för dina teckningar.Rita med ett tema i åtankeär något som leder dig till en viss väg. Det låser ditt kreativa sinne på en plats. Det begränsar ditt koncept men får dig samtidigt att fokusera på att rita något specifikt.

Låt oss säga att du skulle rita en clown. Du kan tänka på att rita clownen i ett pixeltema eller att den skulle vara gjord av vatten. Kanske skulle clownen vara en del av växter och växtlighet?Tänk på vilket tema du kan skapa kring ett koncept eller en ritidé.

Ett annat sätt är att rita med ett etablerat tema, som spel, natur, teknik etc. Grejen är att rita något som har en specifik idé bakom sig.

Teman hjälper dig med idéer, och du kan enkelt välja något från nuet och rita det med ett visst tema i åtanke.

Rita originalkaraktärer

Snabba och enkla digitala ritidéer för digitala konstnärer (6)

Jag har alltid älskat att skapa karaktärer, och det har inte förändrats. Jag tror att det är här du verkligen kan sätta din fantasi i spel. Du bestämmer vilka egenskaper karaktären har, vilken typ av ögon, personlighet, hår, outfit, etc. Du har kontroll, du är den kreativa regissören och huvudkaraktären, och du kan göra vilken typ av karaktär du vill.

Även om det är väldigt roligt att designa din karaktär, är det förmodligen också lite krävande.För att göra din karaktär trovärdig måste du få klädseln, föremålen och accessoarerna att fungera bra tillsammans med karaktärens personlighet.

Mängden kreativitet och fantasi som behövs är ganska intensiv och massiv. Så för att ge din karaktär verkligt liv och göra den till en levande person. Du måste verkligen lägga ner jobbet.

Återigen, när du har skapat den karaktären kan du vara stolt länge.

Att skapa originalkaraktärer är vansinnigt givande men kräver mycket kreativitet av dig. Så närma dig med försiktighet.

(Video) 50 Digital Art Tips in 5 Minutes

Resurser för att skapa en originalkaraktär:

Rita djur och fantasifulla varelser

Snabba och enkla digitala ritidéer för digitala konstnärer (7)

Även om vi ibland kanske fokuserar för mycket på att designa karaktärer, är att rita varelser och djur också ett fantastiskt alternativ.Rita varelserär faktiskt ganska kul då man lätt kan bryta djuranatomins lagar lite mer om man så väljer det.

Du kan enkelt lägga till flera ögon till en varelse eller kanske färglägga varelsen med några verkligt unika färger.Du kan verkligen böja din kreativitet och lägga till intressanta saker till varelser, till och med kläder och föremål.

Vad du dock bör komma ihåg är att varelsedesignen bör ha någon form av muskelanatomi bakom sig. Så låt oss säga att du ritar en varelse som inte är den här världen. För att göra det trovärdigt.Du måste se till att det finns några ben- och muskelstrukturer för att stödja varelsen.

Mitt största råd är att samla referensbilder först av ett visst djur du ska rita. På så sätt får du en bättre förståelse för anatomin och utökar sedan den i din varelse design.

Att designa varelser öppnar upp en annan nivå av kreativitet och kan vara en utmaning att ta sig an. Dock,använd referensbilder till din fördel.

Resurser för att hitta referensbilder på djur och bli inspirerad:

Öva på att rita

Du kanske inte vill skapa en fullfjädrad illustration. Kanske vill du bara träna på att rita? Att göra studieritningar är väldigt viktigt och också något jag saknar totalt men kommer att ta tag i förr eller senare. Att göra dessa studieritningar är något som förbättrar dina konstnärliga förmågor.

Vi behöver fortfarande referensbilder, menju mer du gör dessa studietillfällen, desto mindre och mindre är du beroende av referensbilder.Jag tror att du aldrig är 100% fri från referensbilder, men ju mindre du behöver dem, desto snabbare kan du säkert rita.

Du är också mer kapabel att förvränga formerna realistiskt, och du kommer att få många färdigheter och förbättra dina förmågor till en annan nivå. Så i den meningen är det här en av de viktigaste sakerna du bör göra när du börjar som artist.

Övning är viktigt för oss konstnärer, och det är bra att öva på att rita lite då och då och utveckla våra konstnärliga färdigheter på det sättet.

Rita en meka, robot eller en cyborg

Snabba och enkla digitala ritidéer för digitala konstnärer (8)

Jag valde den här idén för sin egen, eftersom det är något jag vet att folk gillar att rita och skiljer sig från karaktärs-, landskaps- och varelseteckningar. Ritningsmekanismer är både lätta och svåra. Anledningen till att de är lätta att rita är att du bara kan lägga till detalj efter detalj, och det är fortfarande vettigt för den övergripande designen.

Du kan rita mycket komplexa mecha-, robot- eller cyborgdesigner genom att bara lägga till detaljer och element till mecha, och de är alltid motiverade.

Det som gör robotar, cyborgs och mekaniker svåra att rita är faktiskt hur mycket arbete som krävs för att göra dem intressanta och spännande. Jag personligen älskar att rita mekanik eftersom jag bara kan kasta idéer i duken och se dem utvecklas till något komplext och spännande. Kom ihåg att mekanismer och robotar också kan vara vackra.

Om du vill hälla alla dina komplexa idéer och gillar att rita mycket detaljerade ritningar, är det en utmärkt idé att rita en meka, robot eller cyborg.

De bästa sätten att hitta inspiration till meka-, robot- och cyborgdesigner:

 • Filmer, tv-serier, anime, tv-spel
 • Sök rymd-, astrofysik- och kvantfysikrelaterade bilder från Google
 • Studera bil- och motorcykeldelar

Rita ett porträtt

Snabba och enkla digitala ritidéer för digitala konstnärer (9)

Porträttteckning är förmodligen ett av de mest uppenbara alternativen på den här listan. Den fick dock vara med då de är så roliga.Det som gör porträttteckning enkelt är det faktum att du har en uppsättning gränser och begränsningar innan du ens börjar rita.

Att rita huvudet och överkroppen är allt du behöver för att rita. Du kan starta den kreativa processen genom att definiera humör, ansiktsuttryck, frisyr, om karaktären är kvinnlig eller manlig, etc.

Porträtt är kul eftersom du kan utveckla din egen originalkaraktär samtidigt, men du behöver inte tänka så långt på vad det är för värld han/hon lever i osv.

Om du vill utöka porträttteckningen, varför inte lägga till någon sorts varelse till den?

Porträtt ger dig vissa ramar om hur och vad du ska rita. Det lindrar smärtan med att skapa massiva och komplexa teckningar som tar mycket tid att färdigställa.

En underbar resurs för att hitta inspirerande porträttteckningar:

Andra anmärkningsvärda digitala ritidéer

Om listan ovan inte gav dig tillräckligt med inspiration eller idéer,nedan finns fler ritidéer som du kan prova:

 • Porträtt av djur
 • Landskap eller stadsbilder
 • Stillebenskompositioner med föremål som frukter, blommor eller böcker
 • Mytologiska eller fantasivarelser
 • Fordon som bilar, tåg eller flyg
 • Arkitektur eller byggnader, antingen verkliga eller imaginära
 • Actionscener, som sport eller dans
 • Mat och dryck
 • Abstrakta former och mönster
 • Naturscener, som skogar, hav eller berg
 • Historiska händelser eller figurer
 • Science fiction eller futuristiska scener
 • Tecknade eller karikatyrliknande teckningar av riktiga människor
 • Inrednings- eller heminredningsscener
 • Surrealistiska eller drömlika kompositioner
 • Kulturella eller religiösa symboler och ikoner
 • Modedesign eller klädskisser
 • Insekter, fåglar eller andra djur i sina naturliga livsmiljöer
 • En annan version av samma ritning
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated: 26/07/2023

Views: 5993

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.