Hur man rostar Jalapenos - Steg för enkla pepparrostning - Pepper Geek (2023)

För en unik smak och en mjuk konsistens rekommenderar vi att du lär dighur man rostar jalapeñopepparhemma. De är perfekta för pastasås, potatissallad, färska chipsdippar eller bara att lagra för senare. Det är också lätt!

Jalapeñopeppar är några av de vanligaste kryddiga paprikorna i världen. Odlas i bulk i Mexiko och USA, det är lätt att se varför paprikan är så älskad. Men andra Pepper Geeks vet att var och enjalapeño växtkan producera mer paprika än man vet vad man ska göra med.

Hur man rostar Jalapenos - Steg för enkla pepparrostning - Pepper Geek (1)

Vi har några metoder för att steka jalapeños beroende på din tillgängliga utrustning. Oavsett om du har en grill eller vill steka i din ugn så visar vi dig det bästa sättet här. Om du bara letar efter hur du använder dina rostade jalapeños för matlagning eller förvaring, hoppa vidare för att lära dig mer.

Hoppa över:

 • I ugnen
 • På grillen
 • Över en låga (spishäll)
 • Använd rostade jalapeños

Rosta Jalapeños i ugnen

Den mest lättillgängliga metoden för att steka jalapeños är hemma i ugnen. De enda nackdelarna med denna metod är att det är varmt på sommaren och att du slår på ugnen för att värma upp ditt kök.

Dessutom är smaken av ugnsrostade jalapeños inte lika uttalad som över grillen. Ändå är detta fortfarande en mycket snabb och enkel metod för att få jobbet gjort!

Tips för alla stekmetoder: Låt paprikorna vara hela under rostning. Att vänta på att skiva paprikan hjälper till att hålla fukten låst inuti paprikan och gör det lättare att ta bort skalet.

Ingredienser:

 • jalapenos
 • Olja (använd något med hög rökpunkt som raps eller EVOO)

Hur man steker jalapeños (vägbeskrivning):

Förberedelse och tillagningstid:20 minuter

 1. Flytta ugnsgallret till högsta (steknings-) läge.

  Detta säkerställer att paprikorna är så nära ugnens värmeelement som möjligt för snabb förkolning.

 2. Värm ugnen till 450°F.
 3. Rensa paprikan.

  Medan ugnen förvärms, förbered dina paprika genom att rengöra dem noggrant under kallt vatten. Torka också paprikan så att oljan fastnar på paprikan innan de gräddas.

 4. Ta bort stjälkarna.

  Ta bort pepparstjälkarna genom att helt enkelt dra av dem. Om stjälkarna är envisa att lossna kan du skära av ändan av varje paprika med en kniv.Hur man rostar Jalapenos - Steg för enkla pepparrostning - Pepper Geek (2)

 5. Lägg paprikan på en plåt och täck lätt med olja.

  Håll jalapeños åtskilda med cirka 1 tum. Se till att paprika har en jämn beläggning av olja. För förstärkt smak, tillsätt en nypa salt till oljan innan du belägger.Hur man rostar Jalapenos - Steg för enkla pepparrostning - Pepper Geek (3)

 6. Rosta i 5 minuter på varje sida.

  Titta noga på paprikorna och vänd dem när de börjar förkolna. Vänd sedan paprikan och rosta ytterligare 5+ minuter på andra sidan.Hur man rostar Jalapenos - Steg för enkla pepparrostning - Pepper Geek (4)

 7. Ånga paprikan.

  Hoppa vidare för att lära dig att ånga de rostade jalapenos.

 8. Dra av skalet.

  När du har låtit den heta paprikan ånga bör skalen lossna ganska lätt. Skiva paprikan på längden, ta bort pepparskalen och kassera dem. Du kan också ta bort fröna vid denna tidpunkt om så önskas (kom ihåg att bära handskar!).Hur man rostar Jalapenos - Steg för enkla pepparrostning - Pepper Geek (5)

 9. Njut färsk eller förvara paprikan.

  Du kan förvara rostade jalapeños i kylen i upp till en vecka, ellerfrys demi fryspåsar i flera månader. Lär dig fler metoder föranvänder rostade jalapeños här.

Det här är en utmärkt metod för att rosta jalapeños i ugnen och gör det enkelt att rosta mycket paprika samtidigt. För lite mer smak, prova vår nästa metod: På grillen.

Rosta Jalapeños på grillen

Oavsett om du har en gas- eller kolgrill rekommenderar vi att du använder den istället för ugnen om möjligt. Paprikan tar på sig alla fantastiska smaker som kommer från grillning och låser in dem.

Precis som med kyckling, framhäver grillning den karakteristiska smaken som bara kan fås från denna metod. Om det är utomhusluften eller den variabla värmen är vi inte säkra på. Allt vi vet om att grillen är det bästa sättet att maximera smaken för dina rostade jalapeños!

Ingredienser:

 • jalapenos

Rosta paprika på grillen (vägbeskrivning):

 1. Elda grillen.Om du använder en kolgrill, låt värmen sjunka i cirka 15-20 minuter. Om du har en temperaturmätare (som på en gasolgrill) skjut till cirka 450°F (hög värme).
 2. Rensa paprikan.Rensa bort överflödig smuts med kallt vatten, torka paprikan och ta bort stjälkarna.
 3. Lägg hela paprika på grillen.När grillen har nått den önskade temperaturen, placera dina paprikor på grillen ovanför värmen, placera dem med cirka 1-2 tum.Notera: Du kan täcka paprikan lätt i en olja med hög rökpunkt, men detta är inte nödvändigt.
 4. Grilla i 5 minuter med locket stängt.Man vill paprika för att få en fin, mörk kolning på skalen. Om temperaturen är tillräckligt hög bör detta börja ske efter cirka 5 minuter. Kontrollera paprikan en eller två gånger för att undvika överkokning.
 5. Vänd paprikan och koka ytterligare 4-5 minuter.Vänd paprikan så att den förkolnade sidan är uppåt och koka i ytterligare 4-5 minuter. Om paprikorna inte förkolnar, håll dem kvar tills skalet når önskad färg. Paprikan ska också vara mjuk och smidig vid det här laget.
 6. Ånga paprikan.Se nedan för att lära dig hur man ångar rostade jalapenos.
 7. Dra av skalet.Skiva paprikan på längden och ta bort skal och kärnor.
 8. Njut färskt eller konservera.Vad du gör med din rostade paprika är upp till dig!

Som jag sa tidigare är grillning det perfekta alternativet. Vi vet dock att alla inte har en grill. Men du kanske bara har en gasspis i ditt kök. Om du gör det kanske du vill prova den komprometterade metoden att steka jalapeños på grillen: Över en gasspis.

Rosta Jalapeños på en gasspis

Om du råkar ha en gasspis kan du prova att rosta jalapeños över öppen låga. Dettaskallvara en sorts sista utväg, eftersom det kommer att ta tid att rosta paprikan en eller två åt gången.

Det kan också vara farligt. Resultatet kan dock bli godare än ugnsrostade jalapeños, så det kan vara värt det (särskilt om du inte har många paprika).

Rosta Jalapenos på en gasspis:

 1. Rensa och torka paprikan.Använd kallt vatten för att rensa bort överflödig smuts från paprikan och torka dem noggrant.
 2. Ta bort stjälkarna.Dra bort stjälkarna från varje paprika som du planerar att rosta.
 3. Spett paprika på lång metallstift.Du behöver en lång, vass spets (helst en stekgaffel i metall -dessa är bra på Amazon) för att undvika att bränna sig. Vi rekommenderar också att du rostar en paprika i taget så att du kan hålla fokus.
 4. Rosta i 3-5 minuter.Bär en ugnsvante, rosta jalapeños över öppen låga, håll paprikan cirka 2 tum ovanför elden. Vänd paprikan efter varje minuts rostning för jämn förkolning.Varning: var beredd på risken för brand! Var noga med att inte röra paprikan till lågan och ha lite vatten i närheten för att sänka ner paprikan i en nödsituation.
 5. Ånga paprikorna (se nedan).
 6. Ta bort skinn.Efter ångkokningen tar du bort skalet och använd din paprika som du vill.

Ånga & skala Rostade Jalapeños

Ångkokning är ett viktigt steg för hur man rostar jalapeños. Om du tar bort paprikan från värmen ochomedelbartprovat att ta bort skalet kommer du:

 • A.Bränn dig själv (aj).
 • B.Kämpar för att få bort skinnen.

Så för att fixabådeav dessa problem låter vi nyrostade jalapeñopeppar ånga med sin egen fukt. Det finns två metoder som fungerar lika bra.

Hur man ångar rostad paprika:

Alternativ 1: Lägg paprika under en skål.Använd en ren yta (som en skärbräda) och placera de varma paprikorna nära varandra. Ställ skålen över paprikan upp och ner, förslut tätt så att ingen luft kan komma ut. Alternativt lägg dem helt enkelt i en skål och täck med ensilikon skål täcke. Låt ånga (och svalna) i 15+ minuter. Fortsätt sedan med att ta bort pepparskalen.

Hur man rostar Jalapenos - Steg för enkla pepparrostning - Pepper Geek (6)

Alternativ 2: Lägg paprikan i en papperspåse.Lägg den nyrostade paprikan i en papperspåse och stäng den tätt. Detta kommer att fånga in fukt (men inte lika bra som skålmetoden) och lossa skalet. Låt ånga i 15+ minuter och ta sedan bort pepparskalet.

Varför ta bort huden?Skalet på paprikan behövs inte för det är detseg och lätt bitter. Poängen med att rosta jalapeños är att behålla den söta, eldiga smaken av paprikan utan någon hårdhet från huden! Dessutom, om du gör varm sås, är skinnet svårt att finhacka.

Vad man ska göra med rostade Jalapeños

Så du har lärt dig hur man steker jalapeños, men vad nu? Hade du ingen plan utöver rostning? Nåväl, här är några idéer på vad du ska göra härnäst med dina nyrostade jalapeños.

Lägg dem till ägg- eller potatissallader

Rostade jalapeños är ett fantastiskt sätt att krydda potatis- eller äggsallader. De kommer att lägga till en fin kick av kryddighet och en fantastisk, rik, söt smak. Alternativt kan du prova att lägga till dessa i omeletter, tacos, smörgåsar eller något annat recept som du tror kan behöva lite värme!

Rör ner dem i pastasås

Jalapeños lägger till en mild, acceptabel värme till valfri tomatsås. Vi älskar den rostade smaken och den kryddiga kicken som kommer med den. De lägger också till en spräcklig grön och svart färg till dina såser, vilket får dina gäster att fråga: "Vad är den hemliga ingrediensen?"

Använd dem för att göra dip

Salsa, gräddfilsdipp, vad du än har i åtanke. Jalapeños är ett måste för nygjorda dippar i vårt hushåll, och rostade jalapeños ger en annan karaktär. Du kan använda färska jalapeños eller tillagade i dipp, men det är något med den mjuka, rika smaken av rostade jalapeños som får oss att vattnas i munnen.

Fyll paprikahalvorna med färskost

Varför inte? Du kan göra jalapeño poppers omvänt om du vill.Lev ditt liv.

Men seriöst, vispa ihop lite färskost, örter och kryddor och lite strös cheddar så har du en sats läckra hors d'oeuvres. Det kan vara lite rörigt eftersom paprikan inte har någon styvhet, men du kan hitta ett sätt att få det att fungera.

Förvara dem i olja

Detta ärinteen långtidslagringsmetod, men den är bra på kort sikt. Vi skrev om hur mankonservera jalapeños i olivolja, och rostning är det första steget. Använd dessa på smörgåsar eller på ägg för en slät, rik smak.

Frys dem

Är du inte redo att använda din rostade paprika ännu? Inga problem. Skaffa dig liteordentliga fryspåsaroch frys in din rostade paprika i månader. De kommer att behålla den fantastiska, rostade smaken även efter månader av frysning. Se bara till att frysa in dem ordentligt! Kolla in vår guide tillfrysa jalapenos här.

Hur länge håller rostade Jalapeños?

Efter att ha rostat jalapeñopeppar kan du undra hur länge de håller. Deras hållbarhetstid beror på hur du planerar att förvara dem.

I ett nötskal,rostade jalapenos håller mellan 1-2 veckor i kylen. Hållbarheten kan förlängas genom att frysa eller göra varm sås. Använd din rostade paprika med vårföreslagna tekniker ovan.

Om du misstänker att paprikorna har blivit dåliga är det bäst att kassera dem. Kontrollera om det finns flummig mögelväxt på de rostade jalapeñosna innan du konsumerar!

Blir de mildare av att rosta jalapeños?

Du kanske undrar om stekning av dina jalapeños kommer att minska värmenivån. Blir de mildare av att laga paprika?

Enkelt uttryckt,rosta jalapeños kan göra dem något mildare än när de äts färska.Enligten studie, kan tillagning på hög värme orsaka termisk nedbrytning av capsaicin i paprikan.

Det mesta av värmen från jalapeñopeppar ligger imoderkakan, den vita, svampiga delen av paprikan som håller fröna. Om du vill minska värmen ytterligare, prova att ta bort fröna och moderkakan med en sked efter rostning. Kom ihåg att alltid bära handskar när du skivar kryddig paprika!

Läs nästa:

 • Uttorkande jalapeñopeppar
 • Odla jalapeños i krukor
 • Lätt habanero varm sås

Jag hoppas att du hade roligt att lära dig steka jalapeños här på Pepper Geek. Om du har några tips eller förslag får du gärna dela dem!

Hur man rostar Jalapenos - Steg för enkla pepparrostning - Pepper Geek (7)

Calvin

En av de ursprungliga Pepper Geeks! NärCalvininte trädgårdsarbete eller lära sig mer om paprika och botanik, kanske han reser nya platser eller spelar lite musik.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated: 13/12/2023

Views: 6419

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.