Digital konstritningsidéer för nybörjare - archisoup | Arkitekturguider och resurser (2023)

Om du tänker på det är det ganska fantastiskt hur mycket du kan göra konstnärligt med teknik. Och även om du kanske har vuxit upp med teknik så finns det alltid så mycket mer att lära. Även om din kreativitet är ledstjärnan här, kan tekniken öppna upp möjligheter för dig som du aldrig trodde var möjliga.

Vi pratar mycket omdigitala konstprodukter här, vilket ger dig insikt i vilka som är överkomliga, vilka som är kraftfulla och vilka som är väl värda priset, oavsett pris. Och ändå, trots allt detta, är det fortfarande lätt att känna sig förvirrad över vad man ska göra efter att ha köpt produkten. Det är precis vad vi ska ta itu med i dagens artikel: digitala konstidéer för de som precis har börjat.

Vi har bestämt oss för att vara väldigt generösa och ge dig 10 idéer. På så sätt har du lite variation att välja mellan. Till slut hoppas vi att du har en klar uppfattning om vilken typ av projekt som är perfekt för dig.

Och nu, utan vidare, låt oss börja!

10 digitala konstidéer för nybörjare

1. Skapa ett Geofilter för Snapchat

Sociala medier styr världen, särskilt de ungas värld. Du kan vara en del av det hela genom att öva på dina konstfärdigheter på sociala medier och göra saker som gör andra glada. Om du är särskilt bra med typografi och övergripande design, överväg att skapa GeoFilters för Snapchat.

Geofilter är roliga communityfilter och de kostar absolut ingenting att skapa. Du kan skicka in dina mönster direkt till Snapchat, där de kommer att besluta om att godkänna dem eller inte. Projektkrav är lätta och du kan lära dig mer avderas hemsida.

En annan stor fördel med att skapa Snapchat GeoFilters är att du lär dig färdigheter relaterade till projektledning. Du bygger inte bara något för dig själv här, utan hela din gemenskap, vilket innebär att ditt arbete har potential att påverka många människor. Eftersom det är ett helt projekt kan du lära dig själv att hålla dig till deadlines, göra MVP:er och baserat på hur många tester som krävs för att ditt Geo Filter ska bli godkänt, lär du dig också att förbättra via iteration.

2. Rita fan art

Vi har alla vissa saker som vi avgudar, oavsett om det är en person eller en sak. Överväg att rita konst relaterad till de saker du är ett fan av. Ett bra resultat av detta är att det kommer att göra dig glad, eftersom du får återskapa något du gillar i din egen bild. Jag älskar till exempel anime och får därför mycket glädje av att rita fan art av mina favoritanimekaraktärer eller -scener.

Fan art är en fantastisk övning i att återskapa något du älskar, men med din egen stil. Eftersom du gör detta för dig själv, finns det ingen press eller stress runt det. Du skapar inte heller något nytt, eller något som ingen någonsin sett förut. Du omtolkar bara något du redan vet och älskar.

Eftersom du försöker omtolka en befintlig design, behöver du inte gå igenom den inledande designfasen där du verkligen måste tappa hjärnan för att försöka komma på något original.

När det gäller att ha lågt tryck och att vara rent självisk är detta ett bra projekt för nybörjare. Det hjälper dig att hitta din stil och utveckla självförtroende, samtidigt som du har massor av kul!

3. Designa logotyper

Att designa logotyper är ett bra projekt om du vill kombinera dina digitala designkunskaper med lite tryckkunskaper. I grund och botten börjar du med att göra monoprinted bakgrunder på kopieringspapper. Du kan sedan använda din favoritdesignapp, som Illustrator eller Photoshop för att skapa logotyper. Återigen, detta är ett projekt med lågt kreativt tryck, eftersom du kan skapa din egen personliga logotyp.

När du är klar med att skapa din design, kör det monotryckta papperet genom kopiatorn och din logotyp kommer att tryckas på den. Utöver att låta dig vara kreativ med din design, bör detta projekt också hjälpa dig att bekanta dig med att använda Adobe Photoshop, eller vilken annan fotomanipuleringsapp du vill. Oavsett om du ska göra det på datorn eller på en ritplatta med en penna, bör du gå därifrån med några seriösa färdigheter.

4. Konceptkonst

Konceptkonst är ett bra sätt att komma igång med att rita, särskilt om du är den typen med en vild fantasi som helt enkelt inte kan styras i. Du kan skapa koncept för nästan vad som helst, inklusive varelser, hjältar, rekvisita och landskap. Återigen, eftersom du gör det här för dig själv har det mycket mindre kreativt tryck.

Den enda del du kan uppleva lite press med är den faktiska kreativiteten i att komma på något nytt. Lösningen är att inte tänka för mycket på det. Istället, skriv bara de idéer du har på papper utan att oroa dig över slutresultatet. När du dumpar dina idéer på duken, en i taget, tills du har ett komplett konstverk framför dig.

Du kan göra en enkel grov skiss, även om det är några grova former, och sedan sakta förfina dem med tiden. Det behöver inte ens vara klart exakt vad du ritar efter det första svepet. Det kan inte vara något annat än en siluett.

Och det här är en princip som du kommer att finna vara användbar i dina ansträngningar som konstnär. Sällan har konstnärer färdiga illustrationer i sitt sinne när de förbinder sig att använda penna till papper eller penna till skärm. Du börjar med en kärna av en idé, och så istället för att sluta med något slutgiltigt, slutar du med något som bara är delvis slutgiltigt. Sedan förbättrar du och förbättrar tills du har något som ser bra ut.

En annan sak är att detta kommer att lära dig att släppa taget. Många nybörjarkonstnärer har ett problem där de vill rita något till slut. De vill att allt de arbetar med ska vara det magnum opus de föreställer sig i deras sinne. Men det behöver inte vara så. Dumpa dina idéer, hur förvirrade de än kan vara, på duken och släpp dem sedan. Gå vidare till nästa.

Med tiden, efter att ha dragit massor och massor av idéer, kommer du att bli bättre och bättre på det. Detta är det bästa och snabbaste sättet att förbättra sig som artist.

Digital konstritningsidéer för nybörjare - archisoup | Arkitekturguider och resurser (1)

5. Rita utifrån ett tema

Konceptet med teman är mycket viktigt. I grund och botten, genom att välja ett tema, begränsar du dig själv till en viss riktning, vilket sedan begränsar din kreativitet. Detta hjälper dig att begränsa ditt projekt och hjälper dig att fokusera på en viss typ av ritning.

Så om du till exempel vill rita en drake kan du skapa ett tema. Du kanske ritar en vattendrake, eller en drake i helvetet, eller en enkel tecknad drake. Det är vad tematik handlar om.

Och det är huvudpoängen bakom teman. Du låter en mycket specifik idé driva ditt projekt från början till slut, och sedan håller du dig till det temat. Heck, du kanske väljer att göra en stillebenteckning, och det skulle vara ett tema i sig.

Teman kan hjälpa dig att regera i ditt sinne för att skapa fantastiska konstverk utan att känna dig fast eller överväldigad av alla idéer som simmar i ditt sinne.

6. Försök att skapa dina egna karaktärer

Många artister strävar efter att komma till den punkt i sin karriär där de skapar sin egen karaktär, och många gör det. Som nybörjare kan du enkelt ge det ett försök och lära dig mycket av det också.

En del av tjusningen med att skapa din egen originalkaraktär är att du får möjligheten att skapa din egen karaktär med en uppsättning unika egenskaper. Detta ger dig en underbar möjlighet att verkligen använda din fantasi till sin fulla potential. Dessutom har du full kontroll över processen.

Du kan närma dig det här projektet genom att ta dig tid att tänka på det. Vilken värld och vilken tidsperiod lever din karaktär i? Dessutom, vad gör det så intressant och unikt, till skillnad från någon annan gammal karaktär? Hur klär och klär din karaktär sig?

Hela processen är förstås ganska rolig, men kan också vara ett av de tuffaste projekten du kommer att genomföra, helt enkelt för att du behöver en enorm mängd fantasi och kreativitet. Men så länge du inte har något emot att lägga ner arbetet borde allt fungera bra.]

7. Rita varelser

Du behöver inte bara rita karaktärer. Du kan fortfarande sätta din fantasi i arbete genom att rita varelser. Det kan vara en rolig process, och du är lika fri att skapa en varelse i din egen bild här som du var med en karaktär ovan. Din varelse kan ha några galna färger, hur många lemmar du vill och till och med superkrafter. Återigen, din kreativitet är det enda som definierar gränserna för vad du kan göra.

Du bör dock komma ihåg att vilken varelse du än ritar måste ha en realistisk anatomi. Om varelsen står, måste dess anatomi återspegla att den har ben och muskler för att stödja den.

Av den anledningen måste du göra mycket forskning. Välj några referensdjur och samla sedan bilder av det djuret för att grunda din process. Börja med att försöka kopiera referensbilderna och förvandla sedan dina kopior till vad du vill.

8. Rita en robot, meka eller cyborg

Nu börjar det bli intressant! Ofta gillar vi att rita människor och varelser av kött och blod, eller landskap och liknande, men hur är det med att rita mekanismer? Paradoxalt nog är detta både enkelt och svårt. Det är enkelt eftersom du kan lägga till massor av detaljer utan att göra att den slutliga ritningen förlorar betydelse. Saker som skulle se konstiga ut om de läggs till en varelse av kött och blod är helt logiska när de läggs till en mecha eftersom man alltid kan säga att de var menade att vara där.

Processen är också svår eftersom du måste anstränga dig för att få din mecha att se intressant ut med de detaljer du har lagt till. Om du till exempel gör en ritning av typen Mecha-Godzilla, måste du få den att se stark och skrämmande ut, såväl som trovärdig.

Att rita meka är också ett bra sätt att verkligen komma in i studiet av anatomi. I huvudsak är en mecha en stel, nådlös version av kött-och-blod-grejen, så du måste förstå den ursprungliga anatomin för att rita imitationen. Jag skulle råda dig att prova detta projekt först efter att ha provat varelse- och karaktärsprojekten för att lära dig mer om anatomi. När du väl är bekväm med det är det lika enkelt att rita en mecha som att lägga till detaljer för att göra saken både komplex och vacker.

Digital konstritningsidéer för nybörjare - archisoup | Arkitekturguider och resurser (2)

9. Rita en bakgrund eller ett landskap

Landskap och bakgrunder är ett annat alternativ för en nybörjare som vill bygga sina ritfärdigheter. Det kan vara tecknade, eller animerade eller något realistiskt.

Landskap och bakgrunder ger dig ett annat sätt att uttrycka dina konstnärliga idéer, särskilt om du känner att du vanligtvis dras till att rita karaktärer. Det kan vara ganska obehagligt om du aldrig har gjort det förut, men det är meningen, eller hur? Du lär dig och växer bara när du kliver ur din komfortzon.

Men att rita landskap och bakgrunder är också en fantastisk möjlighet att låta din kreativitet flöda på ett annat sätt. Det kommer att vara något du aldrig har upplevt förut om du är van vid att göra karaktärer och varelser. Du kanske kommer ur det med en nyvunnen uppskattning av det arbete som krävs för att skapa ett vackert landskap.

10. Rita ett porträtt

Slutligen, det bästa projektet vi kan föreslå är att rita ett porträtt. Detta är en fantastisk övning för att lära sig att rita ansikten och överkroppar. Det är också ett bra projekt eftersom du försöker rita en riktig sak. Så där har din kreativitet redan tydliga gränser för dig att hålla dig inom.

Du börjar med att tänka på frisyren, ansiktsuttrycket och humöret hos karaktären du ritar. Medan du ritar en befintlig karaktär kan du också skapa din egen originalkaraktär på ett sätt.

Ännu bättre, du kan gå den extra milen och rita ett självporträtt. Finns det något bättre sätt att bekanta sig med att rita än att bekanta sig med att rita själv?

Sammanfattning

Och med det kommer vi till slutet av vår lilla artikel. Som du kan se finns det många idéer för nybörjare digitala artister. Allt du behöver göra är att låta din kreativitet flöda naturligt och följa den. Förhoppningsvis är ditt huvud fullt av idéer just nu och du är redo att börja jobba. Så låt oss inte slösa bort någon av din tid och låt dig komma till det. Tills nästa gång, glad teckning!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated: 12/09/2023

Views: 5987

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.