6 enkla steg för att bygga en grundläggande webbplats | WordStream (2023)

Känns det som en skrämmande uppgift att skapa en webbplats? Dröjer du med att bygga en webbplats för ditt företag, ideella eller portfölj eftersom det bara verkar vara för mycket arbete? Om det låter överväldigande att lära sig koda, köpa fotografier och ta reda på hur man skapar formulär, så har jag goda nyheter.

Du behöver inte veta hur man gör något av det för att bygga en grundläggande webbplats.

Dagarna när du behövde en dyr designer eller webbutvecklare för att bygga en enkel webbplats är för länge sedan förbi. Idag behöver du bara en eftermiddag och (beroende på vilka verktyg du använder) mellan $20 och $100.

Och här är grejen: Om du vill bygga och växa ett framgångsrikt företag är en webbplats ett måste.

97 % av människornasök på internet när de letar efter ett lokalt företag.

6 enkla steg för att bygga en grundläggande webbplats | WordStream (1)

Så i det här inlägget går vi igenom allt du behöver göra för att skapa en grundläggande webbplats:

 1. Definiera syftet med din webbplats
 2. Välj ett webbhotell
 3. Välj din webbplatsbyggare
 4. Beskriv dina webbsidor
 5. Optimera din webbplats
 6. Konfigurera en betalningsbehandlare

Låt oss börja.

1. Definiera syftet med din webbplats

Innan du dyker in i faktisktskapa din webbplats, måste du ta dig tid att definiera vad syftet med din webbplats ska vara.

Att förstå din webbplatss funktion kommer att vara viktigt när du överväger vilka verktyg du ska använda.

(Video) How To Make A WordPress Website ~ 2023 ~ The Ultimate WordPress Tutorial For Beginners

6 enkla steg för att bygga en grundläggande webbplats | WordStream (2)

Innan du börjar, svara på dessa frågor om din webbplats:

 • Vad är det huvudsakliga syftet med din webbplats?Vill du köra gångtrafik,sälja produkter online, dela en veckomeny, acceptera onlinebeställningar eller något helt annat? Svaret på denna fråga kommer att påverka vilken värd du väljer, vilken webbplatsbyggare du använder och alla andra beslut du fattar.
 • Hur marknadsför du för närvarande ditt företag?Din marknadsföringsstrategi kommer att påverka de verktyg du behöver. Till exempel, om e-postmarknadsföring är viktigt för ditt företag, kommer du att behöva lägga till ene-postregistrering. Om Instagram driver massor av trafik kan du överväga att bädda in ditt Instagram-flöde på din webbplats.
 • Vilka funktioner behöver din sida?Säljer du produkter online? Du måste välja enwebbplatsbyggareoch värd som specialiserat sig på e-handel. Hur är det med digitala produkter? Du kommer att behöva möjligheten att skicka filer automatiskt. Vill du ge vägledning till din butiks fysiska plats? Gör en lista över funktioner och funktioner du behöver. Du kommer att hänvisa till den här listan när du överväger vilket webbhotell eller webbplatsbyggare du ska välja.
 • Var ser du din verksamhet under de närmaste åren?Vilka funktioner ellermarknadsföringsstrategierskulle du vilja utforska? Om du har planer på att använda betalannonser, till exempel, kanske du vill se till att den värd du väljer kan stödja en stor ökning av trafiken och enkelt skapa målsidor.

2. Välj ett webbhotell

Att skapa en webbplats kräver tre huvudkomponenter:en värd(som lagrar dina webbplatsfiler och levererar dem när användare begär dem),ett domännamn(som fungerar som platsen för en webbplats online), ochen webbplatsbyggare(vilket är verktyget som används för att skapa sidor, lägga till kopia, ladda upp bilder och så vidare).

Dessa tre funktioner erbjuds ofta i allt-i-ett-paket från webbvärdar som GoDaddy, BlueHost och SiteGround. Det finns dussintals webbvärdar, och var och en erbjuder en mängd olika paket, vilket kan göra det komplicerat att välja en värd.

Så här väljer du rätt webbhotell för din webbplats:

 1. Bestäm vilken typ av värd du behöver:Delad eller molnvärd är billigare och kommer att räcka för de flesta småföretagswebbplatser. Hög trafik eller stora e-handelsvarumärken bör överväga dedikerad eller VPS-värd.
 2. Var uppmärksam på drifttid:Om din webbplats inte är tillgänglig kommer du att förlora pengar. Leta efter ett webbhotell som erbjuder minst 99,9 % drifttid och kommer att återbetala en del av dina avgifter om de inte uppfyller sin garanti.
 3. Tänk på säkerhet:Värdar har till uppgift att hålla dina webbfiler säkra, så du vill ha en värd som bryr sig om säkerheten. Leta efter funktioner som ett inkluderat SSL-certifikat, brandvägg och skydd mot skadlig programvara.
 4. Tänk på framtiden:Om din webbplats är avsedd för informationsändamål kan en billig, delad värdplan vara bra. Men överväg om trafiken kommer att öka avsevärt när ditt företag växer och leta efter en värdleverantör med planer som kommer att växa med dig.
 5. Titta på funktioner:Värdar erbjuder ofta ett brett utbud av andra produkter, inklusive webbplatsbyggare, SSL-certifikat (som ger din webbplats https-prefixet), gratis domännamn, marknadsföringskrediter och e-postvärd. Välj en värd som erbjuder det du behöver, inte en dyrare plan som innehåller "gratis" funktioner som du aldrig kommer att använda.
 6. Var uppmärksam på prisinformation:Många värdar erbjuder rabatter det första året eller ett "gratis" domännamn som förnyas till en mycket högre takt. Innan du köper, kontrollera förnyelsepriset för ditt andra år av värdtjänst.

Slutligen, läs recensioner av varje värdplattform innan du gör ett köp. Även om det inte är omöjligt att flytta värdar, kan det vara komplicerat. Att läsa recensioner kan hjälpa dig att undvika krångel.Vem är värd för dettaochVärdfaktabåde publicera djupgående recensioner och jämföra och kontrastera de mest populära värdalternativen.

3. Välj din webbplatsbyggare

Tidigare var det en komplex process att bygga en webbplats som kunde ta veckor. Idag kan du med hjälp av mallar och dra-och-släpp webbplatsbyggare bygga en funktionell webbplats på bara några minuter.

Ditt första steg bör vara att se vad din värd erbjuder. Många värdleverantörer inkluderar en egen webbplatsbyggare eller tillgång till en tredjepartsbyggare med din värdplan.

Siteground,erbjuder till exempel gratis användning av Weebly eller WordPress med varje värdplan.

Här är en snabb titt på de mest populära webbplatsbyggarna på marknaden.

(Video) How to Make a Website in 90 mins ~ 2023 ~ A Simple, Fast, & Easy WordPress Tutorial For Beginners

WordPress

Som det mest populära innehållshanteringssystemet på internet har du förmodligen hört talas om WordPress.

Det finns två alternativ:WordPress.comochWordPress.org. WordPress.com är en betaltjänst som tillhandahåller värd och hjälper till att hålla din webbplats säker. WordPress.org hänvisar till de gratisfiler du kan ladda ner till din värdleverantör.

6 enkla steg för att bygga en grundläggande webbplats | WordStream (3)

WordPress kan vara så komplext eller enkelt som du vill, och det finns en mängd olika teman att välja mellan. Om du planerar att utöka din webbplats är WordPress ett utmärkt alternativ.

Squarespace

Squarespace är ett mallbaserat verktyg för webbplatsbyggnad och en allt-i-ett-plattform. De erbjuder värd, domäner, en webbplatsbyggare och till och med e-handelsfunktioner.

Squarespacewebbplatser är ganska flexibla, men alternativen är något begränsade jämfört med WordPress.

6 enkla steg för att bygga en grundläggande webbplats | WordStream (4)

Mallvalen inkluderar webbplatser för restauranger, portföljer, evenemang, bröllop, band och onlinebutiker.

Om du inte vill bråka med att bygga din Squarespace-webbplats själv kan du detanlita en Squarespace-designervem kan bygga webbplatsen åt dig.

(Video) Enkel Guide För Att Förebygga Träningsskador - 3 Grundläggande Principer

Weebly

Weeblyär en superlätt att använda, mallbaserad webbplatsbyggare med dra och släpp-funktioner.

Att lägga till funktioner och till och med en butik är superenkelt; dock begränsar Weebly din förmåga att anpassa. För en enkel webbplats kan dock begränsad anpassning vara bra.

Weebly erbjuder även domännamn, om du inte redan har köpt ett.

6 enkla steg för att bygga en grundläggande webbplats | WordStream (5)

Weebly har ökat i popularitet, särskilt för små företag som inte behöver en webbplats med komplex funktionalitet. Det är ett prisvärt alternativ, men företag som vill expandera kommer snabbt att växa ur Weebly.

4. Beskriv dina webbsidor

När du har din värd och din webbplatsbyggare är det dags att börja arbeta med att skriva och skapa sidorna på din webbplats. Även om antalet sidor kommer att variera drastiskt beroende på ditt företag, finns det några sidor som varje webbplats bör ha.

Tänk på att användare inte ska behöva gräva för att hitta information. Om en sida är viktig, se till att lista den i huvudnavigeringsfältet (exempel på webbsidor här) eller sidfoten.

Här är några huvudwebbsidor som varje webbplats bör innehålla:

 • Hemsida:Det här är din hissplats, ditt första intryck. Förklara vem ditt företag är och dina värderingar. Inkludera en CTA på andra sidor, till exempel kontakta oss och produkter eller tjänster. För hemsidasidéer,gå hit.
 • Tjänste- eller produktsidor:Inkludera en sida för varje större tjänst eller produktlinje som ditt företag erbjuder. Till exempel kan ett bageri separera sidor för kakor, pajer och catering. Du kan hittaproduktbeskrivningstips här.
 • Om oss sida:Det här är en titt på historien och människorna bakom ditt företag. Vad är din grundberättelse? Vilken bakgrund vill du dela med dig av? Är du aveteran, en före detta polis, har du familj?
 • Kontaktsida:Hur kan webbplatsbesökare nå dig? Din kontaktsida kan innehålla ett onlineformulär, telefonnummer, adress, öppettider och inbäddad Google-karta.
 • Sekretesspolicy:Det här är sidan där du förklarar vilken information du samlar in från webbplatsbesökare och vad du gör med informationen.

Se till att inkludera en uppmaning till handling, eller CTA, på varje sida. Till exempel, längst ner på varje LOCALiQ-sida finns det ett formulär för att komma igång:

6 enkla steg för att bygga en grundläggande webbplats | WordStream (6)

(Video) 3 steg för en bra kommunikation

Beroende på din affärsmodell kan du använda CTA för att dirigera webbplatsbesökare till din e-postlista, kontaktsida eller din produktsida. För fler idéer och inspiration, kolla in vår samling av några av debästa webbplatsexemplenvi kunde hitta.

5. Optimera din webbplats

När din webbplats är online, hur kommer användarna att hitta den?

De flesta användare hittar informationen de behöver genom att skriva (eller tala) en sökning på Google. Till exempel kan en familj som letar efter en barnklädesaffär skriva "barnkläder nära mig".

Google använder mer än 200 rankningsfaktorer för att avgöra vilken webbplats som ska visas, och om du optimerar din webbplats får den en bättre chans att rankas bra för din bransch och plats. Vilka verktyg du använder för att optimera din webbplats beror på både webbplatsbyggaren och den värd du använder. Här är några att tänka på.

Och dettaguide till grunderna i SEOger mer information om hur du optimerar din webbplats tillrankas högre på Google.

6. Konfigurera betalningsbehandlare (om det behövs)

Om du planerar att sälja produkter online eller tillåter onlinebeställning, kommer din webbplats att behöva ett sätt att acceptera betalningar.

Populära betalningsalternativ inkluderarPayPal,Rand, ochFyrkant, även om det finns gott omandra alternativ för betalningsbehandlare.Värden du väljer kan också tillhandahålla ett e-handelsalternativ.

Här är en snabb sammanfattning av tre av de mest populära alternativen för betalningsbehandlare:

 1. Randär ett online-betalnings-API som fungerar bra för e-handelsföretag.Samlafor Stripe tillåter dig också att acceptera personliga betalningar.
 2. PayPalär en av de mest populära onlinebetalningsprocessorerna. De erbjuder onlineutcheckning, fakturering och betalningar som fungerar bra för de flesta e-handelsföretag.
 3. Fyrkanterbjuder en mängd olika POS-system, onlineutcheckning och fakturering som fungerar bra för både online- och fysiska företag.

6 enkla steg för att bygga en grundläggande webbplats | WordStream (7)

(Video) Lär dig C# del 1 - Intro, skapa & starta program

När du väljer en betalningsprocessor, överväg hur din målgrupp föredrar att betala och även hur mycket varje processor tar ut.

Håll dig till grunderna

Om du äger ett litet företag har du förmodligen hört hur viktigt det kan vara att ha åtminstone en enkel, grundläggande webbplats, men att faktiskt skapa en webbplats kan kännas överväldigande. Med det breda utbudet av verktyg och lösningar som finns på marknaden idag kräver inte längre att få ditt företag online att veta hur man kodar eller spendera tusentals dollar.

Med hjälp av verktygen och genomgången ovan kan ditt företag vara redo att ansluta till4,33 miljarder internetanvändarepå bara en eftermiddag.

Videos

1. Förstå och tolka årsredovisningen (ny upplaga 2022)
(andersonline)
2. Kan alla lära sig programmering? Hur jag började med kod
(Distansakademin)
3. Starta eget företag – så fungerar det
(Skatteverket)
4. En grundläggande genomgång av din webbutik från nordisk e-handel
(Nordisk e-handel)
5. Bygga element i SiteVision - Ett nytt sätt att utveckla - SiteVisiondagarna 2016
(Sitevision)
6. Bästa praxis för webbdesign för ditt nästa webbsideprojekt
(Kinsta)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated: 03/10/2023

Views: 5867

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.