40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (2023)

Letar efterhöstens konstprojekt för barnav alla åldrar? Dessa enkla höstpyssel erbjuder ett bra sätt att engagera barn och ha så roligt!

Hösten är den perfekta tiden att krypa ihop innan elden med vänner och familj. Det är en tid att läsa, leka, lära, och om du planerar det rätt, ägna dig åt några riktigt roliga hantverksaktiviteter!

Prova dessa enkla idéer för en slöjd morgon och engagera även de äldre barnen! Så, hitta några av dina favoritaktiviteter under hösten och var kreativ!

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (1)

1. DIY-bokmärke

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (2)

Källa: craftsyhacks.com

Det finns ingen bättre tid än en kall höstkväll att slå sig ner framför brasan för lite kakao och en eller två timmars läsning. Det är aldrig för tidigt att få dina barn fastna i vanan att läsa för skojs skull

Så kanske dessa DIY-bokmärken kan locka in dem.

Det första steget efter att du har samlat dina förnödenheter är att spåra ditt barns handavtryck och klippa ut det. Detta handavtrycksbokmärke är bara den personliga touch som de kan ge till lästiden!

2. Skogsälva

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (3)

Källa: daisiesandpie.co.uk

Skogsvarelser är magi och förundran. Jag minns att jag vandrade genom skogen på hösten bara i hopp om att få en skymt av en skogsälva.

Om dina barn älskar älvor, ta saken i egna händer och gör en skogens älva-outfit för dig själv av höstlöv! Denna kan bäras över en enkel svart t-shirt och till och med ett lummigt pannband!

Ta lite tejp och gå ut med barnen för att samla några löv!

3. Garnpumpahalsband

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (4)

Källa: raisingwhasians.com

Jag brukar ha massor av garn över från stickprojekt runt hösten. Om du har lite garn liggandes, fortsätt och ta tag i det här garnpumpahalsbandet.

Det är ett snabbt och enkelt tillbehör med hösttema för dina barn, speciellt runt Halloween. Faktum är att du kan få dem att göra några garnpumpor också.

Varsågod och förvandla detta halsband till en krans medflera olikapumpor också, om du vill!

Det här är ett av de roliga hösthantverken du vill göra om och om igen.

4. Unicorn Toalettrulle Craft

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (5)

Källa: craftsyhacks.com

jag älskarnågotrelaterade till enhörningar. Jag hade alltid någon form av enhörningsrelaterad outfit på Halloween också. Älskar ditt barn enhörningar också?

Då kanske du kan sätta henne ner för en rolig enhörningssession. Ebay-delen är att detta enhörningshantverk faktiskt är gjort av toalettpappersrullar!

Du behöver också flera färger av garn. Ta några nystan, ett par glittrande utsmyckningar och markörer också.

5. Halloween Corner bokmärken

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (6)

Källa: craftskidslove.com

Hatar du inte bara det när någon med hundöron markerar sidorna i din favoritbok? Men detburkvara ganska frestande att vika sidorna också, eller hur?

Tja, om du vill bryta dina barn ur denna fruktansvärda vana, kanske ett hörnbokmärke eller två borde göra susen. Du kan piffa till det lite i höst med några bokmärken med Halloween-tema.

Du kan förmodligen minska skräckfaktorn för dessa bokmärken om du byter ut de läskiga svarta ögonen med något konstigt som töntiga ögon.

Ge dessa roliga höstpyssel ett försök och engagera de små på ett roligt sätt.

6. Igelkott

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (7)

Källa: daisiesandpie.co.uk

Jag har alltid trott att igelkottar hade ett dåligt rep. Det är inte deras fel att de har en taggig rygg; under allt detta är de ganska bedårande.

Här är ett hantverksprojekt med igelkottstema som du och dina barn kan arbeta med. Det är precis den typen av projekt som kan hålla dem sysselsatta under de blåsiga höstkvällarna.

Skaffa dina förnödenheter först, och medan du väntar på att kakaon ska vara klar, ställ fram en tallrik med kakor som du och barnen kan njuta av!

7. Fallhatt

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (8)

Källa: conservamome.com

Höstpannband har massor av potential. De kan förses med löv och andra naturliga element som barnen faktiskt kan söka efter på egen hand.

Detta hösthatthantverk kommer med en gratis mall som du kan ladda ner och skriva ut. Dina barn kan använda den här mallen för att släppa loss sin kreativitet.

Ta några kritor, flaskor med akrylfärger eller färgade markörer och sätt ner dem för att arbeta på sina hösthattar!

8. Papperspumpa

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (9)

Källa: justisafourletterword.com

Behöver du ett riktigt snabbt och enkelt höstprojekt för din nästa hantverkssession med dina barn? Tja, det finns alltid något pumparelaterat att se dig igenom. Kolla in detta enkla papperspumpahantverk.

Jag är ganska säker på att du redan har allt du behöver för det här projektet. Det är det bästa med pappershantverk – du kan använda upp och återanvända hantverksmaterial som redan finns till hands på ett kreativt sätt!

Så det är bara att börja jobba på det direkt! Hitta merpysselidéer för 3-åringar här.

9. Fall Leaf Garland

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (10)

Källa: homemadeheather.com

Om du letar efter ett utlopp för all den energi som dina barn har pendlat efter att ha fastnat inne hela dagen? Öppna sedan bakdörren och låt dem gå ut för att söka efter vackra höstlöv på bakgården.

Du kommer att stränga upp alla dessa löv till en vacker och jordnära höstlövsgirland. Sedan ska du hänga upp den i ditt vardagsrum – över manteln kanske? – som en del av din hösttemainredning.

10. Fågelskrämma

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (11)

Källa: conservamome.com

Sa någon fågelskrämma? För jag har det enklaste hantverksprojektet för fågelskrämmor för dina barn som jag slår vad om att de kommer att få en kick av.

Det här är bara ett vanligt gammalt färgprojekt, så du kan använda det som en snabblösning för att möta dina barns hantverksbehov. Det finns en mall som har tillhandahållits.

Ladda bara ner mallen, skriv ut den och låt dina barn måla sina fågelskrämmor.

11. Lövsolfångare

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (12)

Källa: printablesfairy.com

Kommer du ihåg förra gången du släppte ut dina barn på bakgården för att samla några löv? Hade de inte bara en boll? Nåväl, ställ ut dem en gång till för att samla några fler löv.

Varför? Tja, kolla in den här underbara solfångaren som du och dina barn gör med höstfärgade löv! Dessa blad skulle se bra ut på ditt köksfönster.

Men först, ta lite lim – mycket av det, sinne – innan du börjar det här projektet.

12. Fall Dot Marker Printables

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (13)

Källa: twopinkpeonies.com

Här är ytterligare ett utskrivbart hösthantverk som bokstavligen bara tar dig under en halvtimme att arbeta med och slutföra. Den här skulle vara perfekt för yngre barn. Hur?

Tja, för det första kräver detta projekt punktmarkörer som kan vara särskilt roliga för småbarn att leka med. Sedan är det bara att skriva ut mallen och låta dina barn öva på att måla prickar på dem!

13. Akvarell höstlövsmålning

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (14)

Källa: projectswithkids.com

Älskar ditt barn bara att måla? Kanske är det dags att introducera henne för akvareller.

Akvareller är ett bra medium för dina små att börja sina målarresor med. Det är användarvänligt, lätt att hitta och fortfarande lättare på plånboken jämfört med oljor.

Om du undrarVadatt måla, undra inte mer. Det är en no-brainer; måla bara höstlöv!

14. Fingermålning av höstträd

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (15)

Källa: cenduparam.com

Sensoriska hantverksprojekt är särskilt roliga för både småbarn och barn. Fan, det är lika roligt för vuxna också. Du kan måla ett höstligt träd med, och för den sensoriska touchen, låt bara dina barn måla med fingrarna!

Ta ett par papperstallrikar först. Du kan använda dem för att blanda färger, och de är också lätta att kassera.

Detta är verkligen en av de fantastiska idéerna om dina barn tycker om sensorisk lek. Kolla också in merpapper tallrik hantverk för barn här.

15. Bokmärken för hösten Popsicle Stick

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (16)

Källa: bigfamilyblessings.com

Om dina barn tyckte om att göra dessa bokmärken tidigare, så här är ytterligare en för att fira deras kärlek till läsningochhöstsäsongen. Det är lätt att göra och kan också användas som festfavoriter.

Har du några popsicles liggandes i ditt hem? Om du inte gör det, plocka sedan upp hantverksglasspinnar för att göra dessa höstglasspinnar som bokmärken.

Du kan göra små pumpor, ekollon, svamp, löv, solrosor och mer. Du kan leka med färger och storlekar också.

16. Apple Suncatcher

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (17)

Källa: jinxykids.com

Kommer du ihåg att du lekte med ponnypärlor när du var liten? Tja, ta några från en butik nära dig för nästa gör-det-själv för barnen.

Du behöver också en äppelformad kakform. Nyfiken på vad du ska göra? Äppelformade solfångare!

Du ska smälta plastponnypärlorna och forma dem till äpplen på en glasyta som ditt fönster. Du behöver röda och gröna pärlor, så se till att du har mycket till hands.

17. Lönnlöv

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (18)

Källa: twopinkpeonies.com

Det finns baramycket att älska med lönn. Det är sirapen, det är bladen och deras färg och så mycket mer.

Vad sägs om att du och dina barn sätter dig ner och arbetar på detta hantverk som kan skrivas ut i lönnlöv? Det är massor av roligt och superlätt att göra.

För att göra det ännu roligare, kombinera bara färg och rakkräm för att görapösig färg!

Detta är ett perfekt hantverk för grundskolan. Det erbjuder ett bra sätt att umgås med vackra färger och uppskatta naturen.

18. Sallad Spinner Paint Art

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (19)

Källa: thislittlehomeofmine.com

Jag tror att det finns ett inre barn i var och en av oss. Det finns också en inre Jackson Pollock i varje barn som bara dör för att göra en röra av färg och färger.

Denna salladssnurrkonst kan hjälpa dina barn att öva sin splattermålningsteknik. Det är en superlätt rekvisita att hitta, och du har förmodligen redan en hemma!

19. Mjukpapperstallrik Apple Craft

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (20)

Källa: jinxykids.com

Äpplen på hösten är som blommor på våren – de hör bara till. Så låt oss omfamna allt som är äpple, och det inkluderar äpplen vid hantverkstid.

Här är ett snabbt och enkelt äppelhantverksprojekt för småbarn. Det handlar om silkespapper och papperstallrikar, och lita på mig. Dina barn ska ha en bal.

Du kan också vara med på det roliga och hjälpa till att riva och skrynkla silkespappret för att göra äpplet!

20. Q-Tip Fall Tree Painting

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (21)

Källa: projectswithkids.com

Jag älskar det när du kan använda vardagliga hushållsartiklar – som Q-tips – och skapa konst. Det är ett fantastiskt tillfälle att lära dina små om hållbart hantverk genom återvinning och återvinning.

Att måla träd med Q-tips kan vara en teknik som du kan odla, och det finns så många nyanser också. Visste du att du kunde knyta 5-6 Q-tips och använda dem som stämplar för att måla bladen?

21. Pom Pom höstlövsmålning

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (22)

Källa: jinxykids.com

Känner du till de där små fluffiga pom poms du använder i hantverksprojekt? Visste du att du kan använda dem som en rekvisita för att måla höstträd?

Ta några av dessa pom-poms och köp även ett paket klädnypor medan du handlar. Dessa hjälper dig att hålla pom poms på plats medan du doppar dem i färg och använder dem som applikator.

22. Fall Macrame Rainbow

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (23)

Källa: bigfamilyblessings.com

Macrame hantverk är bara superkul och perfekt för när du tillbringar en mysig eftermiddag på hösten inne. Det är också superanpassningsbart, från färgerna du använder till trådar och sladdar.

Denna höstfärgade makrame-regnbåge är ett bra projekt för när du försöker använda övre rester av överblivna sladdar från tidigare makrame-hantverk.

23. Höst Popsicle Stick bokmärke

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (24)

Källa: bigfamilyblessings.com

24. Traskrans

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (25)

Källa: retrohousewifegoesgreen.com

Oroa dig inte, den här traskransen är faktiskt ganska trendig, trots det tråkiga namnet. Detär dockett enkelt och sparsamt hantverksprojekt, perfekt för både vuxna och barn.

Beroende på vilka färger du använder kan du ge bort denna krans både till jul, vår och höst. Det kan också vara en bra året runt krans att ha hängande från din ytterdörr eller mantel.

25. Tree Silhouette bordstablett

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (26)

Källa: sweetsillysara.com

Barn, särskilt småbarn, har varit kända för att göra en stor röra ... eller två. Oavsett om det är vid lektid eller middagstid. Det kommer säkert att bli en röra.

Varför inte göra några bordstabletter under deras nästa pysselpass. Du kan hjälpa dem att göra detta siluettträd med härliga solnedgångs- och höstfärger på under en timme!

26. Höstkrans

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (27)

Källa: mamaofminis.com

Det här är en av höstens konstidéer du kommer att njuta av att göra med de små!

Nu,dettaKrans lämnar inga tvivel i åtanke om vilken tid på året den tillhör ... hösten! Redan från de jordnära färgerna på löven kan man bara se att den här kransen äri grundenfalla.

För att trötta ut dina barn innan deras hantverkspass, låt dem gå ut och samla löv och tallkottar från bakgården. Glöm inte att skaffa en kransform också.

27. Höstens asätarejakt

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (28)

Källa: craftsbyamanda.com

Det här utskrivbara aktivitetsbladet kan vara det som hjälper dina barn att komma i höststämning och uppskatta allt som säsongen har att erbjuda. Ladda bara ner den medföljande mallen och skriv ut den för dina barn.

Det är också en bra aktivitet för en fest, speciellt om det är priser inblandade!

28. Träräv

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (29)

Källa: theinspirationedit.com

Kanske är det färgerna, eller kanske har det med själva djuret att göra, men jag har alltid ansett att rävar ärfalladjur. Det är som hur vi associerar fjärilar till sommaren och isbjörnar till vintern, antar jag.

Dessa trärävar är gjorda av träskivor. Ta några färger, penslar och dekorativt garn för att komma igång. Du kan också hänga upp den som en prydnad, om du vill.

29. Fall Tree Silhouette Art

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (30)

Källa: makeandtakes.com

Det är något med silhuetter som övervägande är höst- eller vintertema. De är förmodligen mer lämpade för höst- och vinterhimlar och bakgrunder.

Hur som helst, dessa höstsilhuetter är hisnande och mystiska och dina barn kommer att tycka att de är lätta att arbeta med också. Du kan klippa ut siluetterna om du inte vill måla dem.

30. Kork- och knappäppelträd

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (31)

Källa: sweetsillysara.com

För denna nästa gör-det-själv måste du doppa i ditt magasin med vinflaskkorkar. Om du inte har en samling är det bara att hämta några härifrån.

Du kommer också att behöva några röda knappar för att använda som "äpplen" och färg - särskilt grönt för trädets löv och brunt för stammen.

31. Handavtryck Fallträd

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (32)

Källa: littleladoo.com

Ibland behöver vi bara ge efter för barnens behov av att göra en enda röra. Låt oss kalla det en sensorisk hantverksaktivitet och lämna det där.

För det här projektet kommer du – dina barn – att måla med både händer och fingrar för att göra ett handavtrycksträd. Bladen kan vara en blandning av höstfärger medan grenarna och stammen kan vara helbruna.

Kolla in merhandavtryck för barn!

32. Mjukpapper Fall Craft

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (33)

Källa: goplaceswithkids.com

Jag tycker att att skrapa ihop silkespapper är en aktivitet som småbarn verkligen tycker om. Varför inte sitta ner ditt barn och hjälpa dem att göra detta silkespappersträd?

Du kan köpa höstfärgat silkespapper härifrån för att börja. Sedan kan du använda lite kartong som bas och sätta upp ditt träd ovanpå det, som du ser här.

33. Höstens solfångare

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (34)

Källa: craftsbyamanda.com

Suncatchers är bara så jäkla vackra att du aldrig kan få för många av dem. Ta en titt på dessa höstsolfångare och säg att de inte får andan att ta igen.

De är precis sådana saker att hålla dina små – i synnerhet småbarn – sysselsatta och fascinerade. Bara att se ljusen dansa från fönsterrutan är en njutning för ögonen.

34. Nature Mason Jar Lantern

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (35)

Källa: growingfamily.co.uk

Mason burkar är några av de mest mångsidiga hantverksrekvisita du kan använda. De finns nästan alltid till hands; det är äntligen dags att uppgradera burkarna i ditt skafferi och göra den här naturlyktan.

Du har förmodligen allt du behöver: löv, garn och slutligen älvljus. Montera bara din naturlyktaburk, tänd den och se lamporna blinka och glöda genom löven.

35. Majsmålning

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (36)

Källa: taminglittlemonsters.com

Majs är ganska populärt runt hösten. Ring en klocka på halloweenhö på majsfälten? Vad sägs om godismajs eller helt enkelt gamla smöriga popcorn och filmer vid brasan?

För denna majsmålning behöver du ett par majskolvar från ditt skafferi, ett par papperstallrikar att blanda färgerna och kartong att måla på.

36. Fallträd Äppelstämpling

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (37)

Källa: madeinapinch.com

Stämpelmålning är ett bra alternativ till mer traditionella applikatorer som penslar. De är idealiska för unga småbarn som precis har börjat på sin resa som målare.

Ta ett par äpplen och skiva dem. Du kan använda akrylfärger och en papperstallrik som en palett för att blanda dessa färger. Tryck helt enkelt in äpplet i färgen och sedan på pappret för att stämpla avtrycket.

Du kan experimentera med färgmönster och även med hur du skivar äpplena för att ge en ny stämpeldesign.

37. Bladtryckning

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (38)

Källa: growingfamily.co.uk

Precis som med blommor kan man aldrig tröttna på att måla löv. Det finns så många tekniker som du kan utforska och bemästra, så det är viktigt att du börjar ung och lär dig direkt.

Det finns också olika medier och färgtyper du kan utforska. Med varje ny komponent kommer tekniken också att förändras!

Kolla in merhöstpyssel för barn här.

38. Höstlövsfärgning

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (39)

Källa: intheplayroom.co.uk

Om ditt barn har börjat måla löv på allvar, kan det hjälpa att börja enkelt. Medan att måla löv kan vara en freestyle-satsning, ibland, särskilt för yngre barn, kan ett mallblad som detta vara användbart.

Ladda bara ner och skriv ut denna bladmall. Du kommer att upptäcka att det finns olika vinklar och sidor på löven att utforska och måla.

39. Pumpa Äppelstämpling

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (40)

Källa: inthekidskitchen.com

Kommer du ihåg när du målade det trädet tidigare med äpplen som stämplar? Tja, vad sägs om att du målar pumpor istället den här gången?

Du kommer att upptäcka att en halv äppleskiva fungerar som den perfekta stämpeln för en pumpaskiva. Så fortsätt och köp lite orange färg, ta en kniv och börja skiva det äpplet.

40. Äppelträd Fönster Cling

40 roliga höstkonstaktiviteter för barn (41)

Källa: sweetsillysara.com

Detta söta äppelträd kan göras till en dekal för ditt fönster denna höstsäsong. Du måste köpa genomskinligt kontaktpapper härifrån, silkespapper - gult, grönt och rött. Till sist en remsa brunt byggpapper till barken.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated: 09/29/2023

Views: 5952

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.