31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (2023)

Hösten är i luften och du kan knappt titta åt vänster eller höger utan att se ett överflöd av kreativ inspiration i form av pumpor, fågelskrämmor, solrosor och lövverk. Oavsett om du föredrar Halloween eller Thanksgiving ger de båda massor av inspiration för ditt nästa konstprojekt. Jack-o'-lyktor, häxor, spindlar, godismajs och kalkoner är bara några av våra favoriter. Vi har något för alla åldrar och i varje medium i vår lista nedan. Så ta dina favoritkonsttillbehör och börja arbeta med några av dessa fantastiska höstkonstprojekt!

1. Fall Tree Sticker Scene

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (1)

Vi älskar den här idén eftersom den inte är stökig och förberedd. Gör ett träd på lite vitt papper och låt sedan dina elever gå till stan och dekorera det med en skål full med roliga höstklistermärken!

Läs mer:Fantastiskt roligt och lärande

2. Pumpa bildram

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (2)

Vad är sötare än en pumpa gjord av Popsicle-pinnar och piprensare? En med din elevs ansikte på!

Läs mer:Eldflugor och lerpajer

3. Fall Leaf Suncatchers

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (3)

Ladda ner en gratis bladmall på länken nedan och ta sedan lite höstfärgat silkespapper för att göra dessa vackra solfångare.

ANNONS

Läs mer:De bästa idéerna för barn

4. Fall Leaf Chalk Art

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (4)

Vi älskar det här projektet eftersom det ger en konstlektion om positiva och negativa utrymmen. Använd målartejp för att sätta en bladmall på något svart kartong, och låt sedan dina elever smutsa in kalkpastell runt det. Ta slutligen bort tejpen och beundra det färdiga projektet!

Läs mer:Projekt med barn

5. Pumpkin Zentangle

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (5)

Äldre elever kommer säkert att njuta av detta pumpa-klotterprojekt. Zentangles är inte bara roliga, de erbjuder avstressande egenskaper för upptagna gymnasieelever!

Läs mer:Köksbord Klassrum

6. Popsicle Stick Scarecrow Puppet

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (6)

Se till att ha lite snyggt scrapbookingpapper till hands så att eleverna har möjlighet att anpassa sina fågelskrämmor. När de är klara kan de sätta upp en dockteater för dig!

Läs mer:Klistrad till min hantverksblogg

7. Solroscollage

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (7)

Detta solroscollage kan fungera för elever så unga som förskola eller så gamla som gymnasiet eftersom storleken på dina rester och detaljerna som ingår är upp till konstnären.

Läs mer:Vårda butik

8. Höstcollage

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (8)

När det gäller höstens konstprojekt kan det här göras i sista minuten eftersom allt du behöver är lite byggpapper, en Sharpie, lim och några saxar. Låt eleverna skapa så många unika träd som de vill innan de limmar in dem i den layout de väljer.

Läs mer:Julianna Kunstler

9. Turkiet Pannband

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (9)

Detta kalkonpannband är det perfekta hantverket att göra innan Thanksgiving-uppehållet i november. Även om det är relativt enkelt, kanske du vill ha en extra uppsättning händer runt för att mäta små huvuden.

Läs mer:Sy Woodsy

10. Fågelskrämmdocka

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (10)

Att göra en docka av en papperspåse är en övergångsrit för alla barn, så varför inte låta dina elever prova sig fram med denna bedårande fågelskrämma? Luta dig tillbaka och titta på det fantasifulla fria spelet när deras dockvänner är färdiga.

Läs mer:Enkel varje dag mamma

11. Akvarell spindelnät

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (11)

Finns det något mer lockande än en ny uppsättning akvarellfärger? Dessa spindelnät är lika vackra och läskiga, det perfekta konstprojektet för Halloween.

Läs mer:Projekt med barn

12. Jack-o’-Lantern Collage

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (12)

Ingen lista över höstens konstprojekt skulle vara komplett utan lite Halloween-bilder. Istället för att dina gamla tidningar hamnar på en soptipp, varför inte använda dem för att skapa ett roligt jack-o'-lantern-collage?

Läs mer:Den Pinterested föräldern

13. Svart papper Kat

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (13)

Förvånansvärt enkla att skapa, vi älskar bara dessa läskiga svarta katter. Detta projekt kommer att arbeta med unga elevers skicklighet eftersom de kommer att behöva vika sin pappersdragspelstil.

Läs mer:Lätt Peasy och roligt

14. Puffy Paint Candy Apples

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (14)

Dessa äpplen ser så läckra ut att vi bara vill ta en tugga av dem! Vi älskar att detta samtidigt är en konstlektion och ett naturvetenskapligt experiment eftersom eleverna kommer att blanda sin egen pösiga färg.

Läs mer:I Heart Arts n Crafts

15. Cheerio Corn Craft

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (15)

Förskolebarn kommer att älska att limma Cheerios på sina majskolvar, men se till att du har extra flingor eftersom de förmodligen kommer att smyga några!

Läs mer:Klistrad till min hantverksblogg

16. Papperskopp Häxa

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (16)

Även om det inte är riktigt läskigt, kommer dessa söta häxor garanterat att glädja dina elever. Även om de är söta på egen hand, sätter de upplysta värmeljusnäsorna dem verkligen över kanten!

Läs mer:Icke leksakspresenter

17. Fall Gnome

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (17)

Så enkelt och ändå så bedårande, vi kan inte få nog av dessa hösttomtar. Klipp ut en hatt från klippbokpapper med hösttema, välj ett falskt höstlöv för ett skägg och häft sedan fast en näsa för att knyta ihop allt!

Läs mer:Limmade till My Crafts

18. Leaf People

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (18)

Ta med dina elever ut på en höstvandring, låt dem samla löv i alla storlekar och former och låt dem sedan skapa sin egen unika lövperson. Ha några googly ögon och markörer till hands så att dina elever kan fåverkligenkreativ.

Läs mer:Min mamma stil

19. Papperstallrik Candy Corn

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (19)

Dessa papperstallrikar godisliktornar är det perfekta konstprojektet att göra under oktober månad. Ta din sax och orange och gul färg och sätt igång!

Läs mer:Den nådiga frun

20. Godis majsblommor

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (20)

Även om du måste kontrollera allergier innan du fortsätter med detta hantverk, är slutresultatet alldeles för värdefullt. När deras mästerverk är klart, låt dina elever njuta av det extra godiset.

Läs mer:Den fyndiga mamman

21. Q-tip målade pumpor

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (21)

Måla pumpor bör ingå i alla lista över höstens konstprojekt. Q-tips ger de perfekta penslarna för små pumpor eftersom du kan göra små, exakta mönster. Se till att använda icke-tvättbara färger om du vill ställa ut dem utomhus.

Läs mer:Projekt med barn

22. Pärlkorn

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (22)

Det här projektet är perfekt för att arbeta med motorik eftersom eleverna kommer att behöva stränga pärlorna på sina piprensare och vrida dem till form. En extra bonus är att de gör den sötaste bordsdekoren under Thanksgiving-middagen.

Läs mer:Ett litet projekt

23. Fall Doodle Art

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (23)

Detta är det perfekta konstprojektet att bryta ut när du behöver en tidsfyllning eftersom det kan bearbetas och sedan läggas undan för senare. Den färdiga produkten kommer att vara ack så tillfredsställande att titta på!

Läs mer:Hantverkståget

24. Handavtryck Äppelträd

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (24)

Fingermålning är lika synonymt med förskola som äppelträd är med höst. Detta handavtryck/fingeravtrycksträd kommer säkert att hamna på kylskåp överallt.

Läs mer:Eller så säger hon...

25. Kaffefilterträd

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (25)

Vem säger att kaffefilter bara är till för kaffe och fönstertvätt? Använd en stencil för att skapa en spöklik trädsiluett, måla ett kaffefilter och sätt sedan ihop allt för den perfekta fönsterdekorationen.

Läs mer:Konstnärlig Blogspot

26. Spindelstämplar av toalettpapper

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (26)

Vi älskar detta spindelprojekt eftersom det verkligen är två hantverk i ett! Låt dina elever börja samla tomma toalettpappersrullar veckorna innan du planerar att göra det här konstprojektet.

Läs mer:Slug morgon

27. Pom-Pom spindlar

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (27)

Ännu ett superroligt spindelprojekt som kommer göra de sötaste skrivbordsdjuren under oktober.

Läs mer:Mitt hembaserade liv

28. Fall Wind Sock

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (28)

Du kan använda toalettpapper och pappershandduksrullar för basen av dessa vindstrumpor eller så kan du välja färgat kartong vikta i form. Du behöver också några höstklistermärken och höstfärgat crepepapper för att fullborda denna vackra dekoration.

Läs mer:I Heart Crafty Things

29. Acorn People

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (29)

Enkla och ändå ack så söta, dessa små ekollonmänniskor kommer att få ett leende på allas läppar. Använd en färdig mall eller skapa din egen.

Läs mer:Enkel vardagsmamma

30. Äppelstämpelpumpa

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (30)

Behöver du en annan användning för alla de äpplen du plockade på din årliga resa till fruktträdgården? Skiva dem och använd dem som stämplar för att skapa dessa roliga pumpor!

Läs mer:Gjord för att vara en mamma

31. Blandning av pumpafärg

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (31)

Vi älskar att denna sensoriska aktivitet också lär barn om färgblandning. Det bästa är att röran finns i påsen!

Läs mer:Spela, lära ut, upprepa

Vilka är dina favoritprojekt för höstkonst att göra i klassrummet? Kom och dela dina idéer i vårWeAreTeachers HELPLINE-grupppå Facebook.

Plus,få idéer till fantastiska samarbetskonstprojekt!

31 fantastiska höstkonstprojekt för barn (32)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated: 01/08/2023

Views: 5950

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.