25+ enkla digitala konstidéer för nybörjare (2023)

Kreativiteten verkar inte ha ett slut. Men ibland, när sinnet är fullproppat med för många idéer och koncept, blir det svårt att skapa intressanta konstverk.

För den här artikeln har jag samlat några av de bästa och enklaste digitala konstidéerna för nybörjare att prova. Fortsätt läsa!

Viktiga takeaways

 • Ge ditt sinne utrymme för nya idéer. Om ditt sinne är upptaget är det svårt att veta vad du ska rita.
 • Försök att kombinera några olika ritidéer om man inte klipper den.
 • Ha en ny idé varje vecka för att hålla ditt sinne öppet för nya möjligheter och sätt att göra digital konst.

Innehållsförteckning

Rita om utmaningen

25+ enkla digitala konstidéer för nybörjare (1)

Ofta fortsätter vi att leta efter nyare koncept eller idéer som inte leder någonstans. Jag skulle föreslå att du tar upp en befintlig ritning som du gjort tidigare och omarbetar den.

Oavsett om det är en logotyp, en karaktär eller ett porträtt kommer du att bli förvånad över att se resultatet. För konstnärer finns det inget slut på fantasin; denna process kommer säkert att få dig att uppleva det.

Jag har gjort dessa 'rita detta igenutmanar tidigare och tänker göra dem i framtiden också. De är roliga och du kan fint se hur du har utvecklats genom åren.

Inspiration från djur

25+ enkla digitala konstidéer för nybörjare (2)

Du vet att det finns så mycket i naturen som inspirerar oss. När jag ritar karaktärer kanske jag ibland får inspiration från naturen. Och det som imponerar mest på mig är djuren.

Du kan börja med att skissa ett djur och sedan göra ändringar i dess egenskaper eller färger på det. Gör först omfattande forskning på djur med liknande figurer och börja rita en originalvarelse eller ett djur därifrån.

(Video) SOOO SWEET 😍 Digital Art #shorts

Att kombinera djur och mänskliga egenskaper kommer säkert att skapa något nytt för världen.

Några av de mest populära djuren i världen:

 • Hund
 • Katt
 • Fisk
 • Häst
 • Papegoja
 • Panda

Digitalt Collage

Ett digitalt collage är en typ av visuellt konstverk som skapas genom att kombinera olika digitala bilder och grafik i en enda komposition. Det är ett bra sätt att föra samman olika minnen i en bildruta.

Digitala collage kan skapas från olika källor, såsom fotografier, illustrationer, texturer och mönster. De kan också inkludera text och andra digitala element för att förbättra den övergripande designen ytterligare. Många verktyg, som t.exAdobe Photoshop, Illustrator, etc., låter dig enkelt utföra detta när du arbetar i den digitala sfären.

Frihandsteckning

25+ enkla digitala konstidéer för nybörjare (3)

Precis som du brukade rita under dina barndomsdagar kan du använda den digitala ytan för att väcka din fantasi till liv. Använd de olika verktygen och effekterna i ditt ritprogram för att förbättra ritningarna.

Jag föreslår att du tränar frihandsteckning i sträck och ser resultatet själv. Tänk på att skissa och inte så mycket på den slutliga bilden. Även skisser kan bli den sista illustrationen.

Det här handlar om att släppa loss att skapa något slutgiltigt, det här handlar om att ha kul från första penseldraget.

Porträtt

Du kan ta en bild av din vän, släkting eller till och med en kändis och skissa på deras porträtt. Det är alltid roligt och enkelt att rita ett porträtt.

Ett av de enklaste sätten att rita ett porträtt är att rita personen som är vänd framåt mot betraktaren. Om du gillar det, blanda olika element, som djur, natur eller liknande, till porträttet för att göra det mer intressant och mindre hyperrealistiskt.

Landskapsteckning

Detta är något som förmodligen alla ni (artister där ute) har gjort i barndomen. Rita ett berg, hav eller himmel och pryd det med djur eller abstrakta element.

Du kan försöka animera bakgrunderna genom att rita olika element till olika lager, såsom förgrunden, bakgrunden och mellangrunden till sina egna lager. Landskap ger alltid en storslagen och intressant känsla.

Fan Art

25+ enkla digitala konstidéer för nybörjare (4)

En av de bästa digitala konsternarita idéerär att rita din idol eller inspiration. Det kan vara en musiker, författare, politiker, entreprenör eller seriefigur som du respekterar eller har kontakt med.

(Video) 50 Digital Art Tips in 5 Minutes

Det råder ingen tvekan om att du älskar dem, så fortsätt och skapa dem med din artists hand. Om du vill kan du även modifiera deras tillbehör och andra funktioner, vilket återigen ger världen något nytt att uppleva.

2D-målning

Digitala målningar används i stor utsträckning av grafiska illustratörer. Det är en enkel målning utan extra effekter. Den ersätter handteckningar, eftersom du kan anpassa och improvisera mer när du skapar 2D-målningar.

CTRL (CMD)+Z är en av mina favoritgenvägar när det kommer till digital målning, och när du skapar digital konst är en av de bästa sakerna mängden experiment du kan göra för att uppnå ditt mästerverk.

3D-målning

Fördelen med digital konst är att du kan gå ett steg längre och skapa 3D-målningar (i virtuell verklighet eller med 3D-programvara, som Maya eller Blender). Det liknar 2D-målningar men lägger till ytterligare ett lager av effekter och djup till ritningen. Det ser mer realistiskt och livligt ut än 2D. Du kan skapa 3D-målningar för marknadsföringskampanjer eftersom det är känt för att få bra kontakt med publiken.

Klotter

Doodle representerar ett ofokuserat ritmönster där abstrakta föremål och former används för att skapa ett konstverk.

Börja bara rita slumpmässigt och skapa en konkret representation. Det är engagerande och roligt att göra.

Blanda inte detta med skiss, som i skissning kan du ha något slags mål, men med detta gör du inte det. Du ritar bara och låter ditt sinne ta dig till nya platser.

Hybrid konstverk

Det är här man för samman olika konstformer. Du kan till exempel blanda ett naturligt landskap med ett porträtt. Hybridkonstverk har inga begränsningar och är ett populärt sätt att förmedla ett socialt eller moraliskt budskap. Det används ofta för att uppmärksamma miljöorsaker.

Matematisk konst

Du kan använda siffror och algebraiska eller algoritmiska symboler för att skapa fantastisk digital konst. Det kan vara praktiskt när man arbetar med utbildningsprojekt. Utforska olika siffror och symboler för att skapa spännande digital konst.

Geometriska former

Användningen av matematiska former för att skapa digitala konstverk är känd som geometrisk konst (en av mångadigital konststilar och typer). Flera geometriska former kan användas för att skapa ett spännande konstverk.

Använd enkla former som cirklar, rektanglar och kvadrater eller komplexa polygoner för att skapa underbara mönster. Många konstprogram har inbyggda former som du kan lägga till på din duk och anpassa ytterligare.

Symmetrisk konst

25+ enkla digitala konstidéer för nybörjare (5)

Många konstprogram, somClip Studio Paint, har en symmetrisk linjal som du kan använda för att skapa symmetrisk konst. Symmetrisk konst märks mest när man ritar vackra mandalas och mandalakonst.

I mandalakonst skapar du olika former och mönster som alla skapar detta underbara (oftast cirkelformade) konstverk med massor av detaljer.

(Video) 4 Drawing Ideas For When You're Bored | Digital Art for Beginners - Procreate Tutorial

När du använder digital konst är allt du behöver göra att leka med de symmetriska linjalinställningarna och börja ritalinjekonst. Enkelt och definitivt roligt.

Actionmålning

Detta är en dynamisk form av målning där färg slumpmässigt stänks och smetas ut på skärmen för att ge levande mönster. Även om det ser abstrakt ut, kan användningen av digital teknik ge det en attraktiv och modern känsla. Tricket för att skapa fantastiska actionmålningar är att använda livfulla färger.

Photobashing

Photobashing är en spännande form av digital konst, men den blir allt populärare eftersom den gör att du kan skapa realistiska illustrationer genom att slå ihop olika foton eller 3D-element och objekt för att skapa ditt slutliga mästerverk.

I photobashing kan du använda konstprogram, som Adobe Photoshop, för att rita och måla ovanpå de basherade fotografierna för att ytterligare utöka din kreativitet och fantasi.

Digital bokstäver

Detta är en process där du använder anpassade bokstavsmönster för att skapa digitala konstverk. I allmänhet använder designers fördefinierade typsnitt i sina konstverk.

Men genom att skapa skräddarsydda digitala bokstäver med olika applikationer kan du lägga till en speciell känsla till logotyperna eller konsten du skapar. Detta gör att dina digitala konstverk sticker ut i mängden.

Vektorritningar

Vektorritningar är en form av digital konst som sparar olika delar av bilden i ett redigerbart format. Detta ger dig kontroll över de enskilda elementen i bilden, som att anpassa storlek, färg, transparens, etc.

Du kan skapa en vektorritning och bygga vidare på den för att göra olika digital konst.

AI Art

25+ enkla digitala konstidéer för nybörjare (6)

Även om AI-konst (artificiell intelligens) kanske inte är alltför populär bland konstnärer än, är det fortfarande ett sätt att skapa digital konst och kanske ännu mer att skapa bilder för inspiration.

AI kan skapa verkligt underbara konstverk, men som jag ser det skulle jag använda dem som inspiration för mitt nästa konstverk. Men det är ändå ett roligt och enkelt sätt att skapa konstverk.

Några av de bästaAI art generatorerär Midjourney, Stable Diffusion och DALL-E2.

Fraktal konst

Fractal art är datorgenererad konst, som skapar superkomplexa mönster och bilder genom att beräkna fraktalobjekt och representera resultaten som bilder, animationer eller media.

Även om idén presenterades redan i mitten av 1980-talet, skulle jag säga att det som produceras för närvarande vidgar fantasin fantastiskt.

Temakonst

Att rita med ett tema ger alltid otroliga resultat. Du kan välja ett tema och basera dina karaktärer, varelser, landskap, etc., och element runt det. Till exempel, om ditt tema är enhet, kan du skapa digitala konstverk som på ett iögonfallande sätt förmedlar detta budskap.

Detta kan göras genom att visa händer som stödjer varandra eller träd som böjs åt ena hållet. Var fri att välja och experimentera med olika teman.

Teman för ditt digitala konstverk:

 • Cyberpunk
 • Schack
 • Element som vatten
 • Trä
 • 8-bitars/pixelkonst
 • Klassisk

Miniatyr koncept

Du kan ge en underbar twist till ditt digitala konstverk genom att skapa miniatyrobjekt. Ett snabbt exempel skulle vara miniatyrmänniskor som klättrar på en hamburgare.

På så sätt kan du skapa flera intressanta digitala konstkoncept som ser fräscha och annorlunda ut. Du kan basera det på ett tema eller skapa det med en abstrakt miljö.

Traditionella symboler

Varje kultur har sina traditioner och symboliska representationer. Du kan använda dem för att skapa inspirerande digitala konstverk som förmedlar ett vackert budskap.

Dessa kan användas i både objektorienterad och landskapsorienterad digital konst. För att lägga till djup, utforska betydelsen av dessa symboler för att fördjupa dig i idéer.

Några av de mest kända symbolerna i världen:

 • Korsa
 • Davidsstjärna
 • Halvmåne och stjärna
 • Yin och yang
 • Hakkors
 • Ankh
 • Pentagram
 • Hjärta
 • Dödskalle och benknotor
 • Freds märke
 • Fleur-de-lis
 • Örn
 • Lejon
 • drake
 • Fågel Fenix

Monumentala teckningar

Du kan referera till populära monument för att skapa otroliga digitala konstverk. Experimentera med dem och placera monument från olika kontinenter i en enda ram. Många marknadsförare har använt dessa idéer för att skapa spännande digitala kampanjer. Du bör också experimentera med detta.

Några av de mest kända monumenten i världen:

 • Kinesiska muren
 • Taj Mahal
 • Pyramiderna i Giza
 • Colosseum
 • Eiffeltornet
 • Frihetsgudinnan
 • Machu Picchu
 • Stonehenge
 • Angkor Wat
 • Kristus Frälsaren
 • Petra
 • Vackra statyer på Påskön
 • Burj Khalifa
 • Golden Gate-bron
 • operahuset i Sydney

Droppeffekt

25+ enkla digitala konstidéer för nybörjare (7)

Det är en effekt som skapar en trickle-down look i din digitala konst. Objekten eller karaktärerna i din digitala konst kommer att ha ett lager av färg som flödar uppifrån och ner, vilket ger ditt arbete ett fascinerande utseende. Du kan lägga till detta till alla dina digitala konstverk.

Filtereffekt

För att få din digitala konst att se påtaglig ut kan du lägga till filtereffekter till dem. Du kan använda gråskala eller monokroma filter för att ge en enkel och matt ton.

Du kan använda filter för vintage, oljemålning eller konst för en ljusare ton. Filter kan förbättra dina digitala illustrationer och verk genom att lägga till ett lager av briljans och finish till ritningarna.

Men överanvändning av dem kommer med största sannolikhet att döda andan och själen i konstverket som ditt sinne och din skicklighet skapade. Så försök att inte överanvända filter.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated: 29/08/2023

Views: 5989

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.