11 höstpyssel för barn (2023)

Höstens hantverk är ett roligt sätt att fira och lära sig om årstidernas förändring med dina barn. De skiftande löven, sprödheten i luften, väntan på Halloween och rikedomen frånhöstens skördesäsongalla ger underbar inspiration till smarta saker att göra hemma. Menpyssla med dina barnbehöver inte vara alltför komplicerat. Faktum är att enkla tillbehör och enkla steg är allt som behövs för att skapa några riktigt coola hösthantverk.

Nedan några av de bästa hantverkenbloggareoch experter på Instagram delar med sig av 11 inspirerade höstpysselidéer. Från pumpor, äpplen och spöken till igelkottar och kottar, du kommer säkerligen att hitta ett hantverk ditt barn kommer att älska.

Roliga saker för tonåringar att göra i höst

DYI Fall Leaf Garland

11 höstpyssel för barn (1)

"Min dotter älskar att måla, och jag älskar att dekorera till hösten, så det här var ett bra sätt att kombinera de två", förklarar Chloe Duffy, tvåbarnsmamma och hantverkaren bakom Instagrams chloe_duffy3. Hon skapade detta underbara höstlövsgirlanghantverk. Detta roliga att göra-projekt fungerar också som en speciell säsongsdekoration.

Nästan alla barn kan delta i detta projekt – öka bara föräldrarnas engagemang med yngre barn. Även om slutresultatet ser vackert och intrikat ut, är det faktiskt ganska enkelt att göra. "Med bara lite målat papper, sax och strategiska veck kan du förvandla ditt barns konst till inredning", säger Duffy, som gjorde sitt på under 30 minuter.

Material behövs

 • Akrylfärg/akvarell
 • Skrivarpapper
 • Sax
 • Tejp
 • Garn/snöre/band

Instruktioner

Följ dessa steg för att göra din egen höstlövsgirland:

 1. Låt ditt barn måla skrivarpapperet och låt det torka.
 2. Vik papperet till hälften på bredden och klipp kanten i olika bladmönster.
 3. Vik ut sidan och gör en dragspelsvikning.
 4. Nyp ihop papperet halvvägs och för ihop ändarna.
 5. Tejpa sömmen, bildar ett löv. Upprepa detta för alla målade papper.
 6. Skär långa rektanglar med det målade papperet för att använda som stjälkar.
 7. Forma en ögla med stjälken och tejpa till toppen av dina blad.
 8. Trä på valfritt snöre, garn eller band.
 9. Häng och njut!

Fjädrade tallkottekalkoner

11 höstpyssel för barn (2)

Dessa knäppa, personlighetsfyllda kalkonkottar är fantastiska för barn att göra. Los Angeles-baserad hantverksguru och en mamma till fyra pojkar Kelly Ray Robson designade detta projekt för barn från 5 år och uppåt. Barn kommer att njuta av hur några enkla förnödenheter kan sättas ihop för att skapa sådana livliga varelser. Dessutom kan du gå med barnen på en promenad för att hitta tallkottar utanför - eller köpa dem i din lokala hantverksbutik.

"Jag är ett stort fan av semesterdukar och tänkte att dessa små kalkoner skulle vara bra som platskortshållare eller till och med inbyggda i en mittpunkt", säger Robson, som ändrade sin bloggk.raycollectivemot hantverk när coronavirus-pandemin slog igenom." Hantverk är ett sätt jag kan dela saker jag älskar att göra med mina pojkar tillsammans med att hjälpa tillutveckla sin kreativitet." Dessutom ger det här projektet barnen chansen att visa upp sitt arbete, något barn alltid blir väldigt glada över.

Material behövs

 • Fjädrar
 • Googly Eyes
 • Varmlimpistol (använd låg temperatur med yngre barn)
 • Orange filt eller byggpapper
 • Kottar
 • Pom Poms (mini och större)

Instruktioner

I fem enkla steg går du från kotte till kalkon:

(Video) 7 Awesome Fall Craft Ideas | DIY Fall Candles | Autumn Crafts For Kids | Craft Factory

 1. Samla alla dina förnödenheter.
 2. Ta din apelsinfilt eller konstruktionspapper och låt barnen klippa ut en minitriangel för kalkonmunnen. Kom ihåg att detta händer på pom pom, så se till att den är tillräckligt liten.
 3. Låt barnen välja ut sitt fjädersortiment. För mindre tallkottar, använd sex till sju fjädrar för svansen. Om du har större kottar kanske du vill använda fler.
 4. När du har fått dina fjädrar och din heta limpistol är redo att gå, hitta en bra position för din kotte att lägga på sidan. Så här kommer den att stå när den är klar.
 5. Börja limma in fjädrarna mellan de sista skikten av fjäll på baksidan av kotten. Detta kommer att vara den bredaste delen av kotten när den ligger på sidan. Börja med de högsta fjädrarna i mitten och de kortare åt sidorna.
 6. Nästa upp, kalkonhuvudet! Limma de två ögonen och den orange triangeln (näbben) på din större pom pom.
 7. Ta din mini pom pom (kalkonhalsen) och limma den längst ner på din större pom pom. När det torkat, lägg till det i din kotte.
 8. Limma fast huvudet precis ovanför där kotten kommer till en punkt när den är på sidan.

10 sätt att lära dina barn tacksamhet denna tacksägelse

Höstens svamp

Katrina och Stephanie frånSnygga mammor, som utvecklade detta svamphantverk, använder sin omgivning (och återvinningsartiklar i sina hem) för att inspirera sina projekt. Detta unika hantverk, som är inriktat på barn i åldrarna 2 till 6, är också en rolig sensorisk aktivitet. Avskurna bomullspinnar fungerar som svampens fjäll som barn kan stoppa i och ur svampmössan. "Vi älskar att göra aktiviteter som uppmuntrar barn att lära sig och öva på en färdighet genom att leka och ha kul på samma gång", säger duon.

Det här hantverket utvecklar både finmotorik (att sätta in bomullspinne) och matematiska färdigheter (räkna bomullspinnarna) samt det roliga med att skapa svampen. "Vi satte genomskinlig tejp på stjälken för att göra den raderbar för att kunna skriva siffror för barn att räkna [bomullspinnarna] medan de sätter in dem på hatten."

Material behövs

 • Kartong
 • Genomskinlig tejp
 • Torrraderingsmarkör
 • Markörer i en mängd olika färger (svart, röd, gul, orange, etc.)
 • Liten skruvmejsel
 • Bomullsservetter

Instruktioner

Använd dessa instruktioner för att göra din egen höstsvamp:

 1. Rita en kontur av en svamp (inklusive mössan, stjälken och undersidan).
 2. Färga in delarna av svampen efter önskemål. Du kan också låta ditt barn färga svampen!
 3. Skär bomullspinne på mitten (tillräckligt för antalet hål du använder för din svampmössa)
 4. Använd skruvmejseln (eller något annat verktyg som kan göra punkteringar) för att göra små hål (tillräckligt stora för att bomullspinnearna ska passa inuti) i svampkåpans yta.
 5. Lägg genomskinlig tejp över änden av svampstjälken.
 6. Använd torrraderingspennan för att skriva antalet bomullspinnar som ska infogas. Du kan också skriva detta som en additions- eller subtraktionsekvation för äldre barn.

3D papper pumpa hantverk

11 höstpyssel för barn (4)

"Dessa 3D-pumpor är ett bra sätt att både dekorera och visa upp ett festligt hantverk gjorda av barnen och/eller familjen", säger Alyssa DiPietropolo, tvåbarnsmamma från New Jersey som startade henneälskar.alltid_alyssafeed på Instagram i juli 2021. Småbarn kommer att älska det här hantverket eftersom de kan hjälpa till genom att ge bitarna till sin vårdare medan de tittar på hur pumpan tar form. Dessutom kan det göras mer självständigt av äldre barn. Detta är en bra för en blandad åldersgrupp.

"Det finns inget bättre än att se ditt barn så stolt över något som de skapat eller hjälpt till att skapa", säger DiPietropolo, som siktar på att dela med sig av enkla men roliga hantverk som kan användas som minnessaker. "Hantverk låter dig skapa ett påtagligt familjeminne som du kan hålla kvar i åratal."

Material behövs

 • 1 bit grönt byggpapper
 • 1 bit orange konstruktionspapper
 • 1 grön piprensare
 • Genomskinlig tejp
 • Grönt glitterlim (valfritt)
 • Hålslag
 • Penna
 • Sax

Instruktioner

Följ dessa steg för att göra din egen 3D-pumpa:

 1. Håll det orangea byggpappret horisontellt och skär papperet i ungefär en tums remsor.
 2. Stapla de orangea pappersremsorna i en jämn hög och stick ett hål i varje ände av högen.
 3. Sätt in piprensaren i varje ände av de orangea pappersremsorna, skapa en "C"-form med piprensaren.
 4. Håll farkosten upprätt, börja glida ner pappersremsorna på piprensaren och fläkta ut dem för att skapa en rund pumpaform.
 5. Vrid piprensaren i botten av pumpan så att pappersremsorna inte kan falla av och fäst den med genomskinlig tejp.
 6. Klipp ut två bladformer och två pappersremsor (för vinrankorna) ur det gröna byggpappret. Slå ett hål i slutet av varje grön utskärning.
 7. Skjut de två gröna bladen på toppen av piprensaren, följt av de två gröna pappersremsorna. Under det här steget kan du också lägga till linjer på dina blad med det gröna glitterlimmet för att lägga till lite pop!
 8. Linda de gröna pappersremsorna en i taget runt en penna för att rulla dem. Gör samma sak med den övre delen av piprensaren för att skapa en lockig stjälk.

Höstbönmosaik

11 höstpyssel för barn (5)

(Video) Awesome Fall Craft Ideas | Autumn Crafts For Kids | Thanksgiving DIY

"Det finns så många saker att älska med hösten", säger Eliza Spingos, trebarnsmamma, sinnet bakomLär dig Craft Grow, och hantverkaren bakom detta bönmosaikprojekt med äppeltema. "Hösten är en speciell årstid för vår familj och vi ser alltid till att besöka fruktträdgården för att plocka äpplen", säger Spingos. Som den här är många av hennes idéer om äppelhantverk inspirerade av denna årliga familjetradition.

Barn kommer att njuta av den taktila upplevelsen av att limma ner bönorna på kartongbakgrunden. Barn tenderar också att älska nästan allt som involverar lim. Designat för åldrarna 2 till 10, detta projekt har bara några få steg men erbjuder massor av kul på vägen. Små barn kommer att njuta av att måla på limmet och kan ge dig bönorna att lägga ner. Äldre barn, från 5 och uppåt, kan göra projektet självständigt.

Material behövs

 • Bruna linser
 • Kartong
 • Gröna delade ärtor
 • Marinblå bönor
 • Pensel
 • röda Kidney bönor
 • Penna
 • vitt lim

Instruktioner

Dessa enkla anvisningar tar dig från en hög med bönor till ett äpple:

 1. Skissa en bild av ett äpple på en bit kartong.
 2. Applicera lim och sprid runt det med en pensel.
 3. Lägg till kidneybönor för äpplet, linser för stjälken, ärtor för bladet och marinblå bönor för bakgrunden.
 4. Låt torka!

Pinecone Halloween vänner

11 höstpyssel för barn (6)

Kylee Bailey frånskapa.dela.spelatog halloweenpyssel till en ny nivå med dessa bedårande "klädda" kottevänner. "Hösten är min favoritårstid eftersom den skarpa luften kommer in och höstens färger exploderar, vilket gör allt så vackert och mysigt. Jag älskar att ta den aspekten från naturen och dess höstprocess in i vårt hantverk och lärande", säger Bailey.

Barn i alla åldrar kommer att ha kul med att förvandla tallkottar till varelser klädda i sin favoritHalloween kostymer. Dessutom involverar detta hantverk målning, googly ögon och lim - vad är inte att älska? Ännu bättre, projektet tar bara några enkla steg och du slutar med inspirerade Halloween-dekorationer.

Material behövs

 • Filtbitar
 • Lim
 • Googla ögon
 • Måla
 • Pensel
 • tallbarr (för kvast)
 • Kottar
 • Rörrensare
 • Sax
 • Liten grön pom pom (för häxansikte)

Instruktioner

Prova dig fram med att skapa dessa tallkotte Halloween-vänner:

 1. Måla din kotte helt.
 2. Medan din kotte torkar, klipp ut dina filtbitar för vilka ansiktsdetaljer (ögon, mun, näsa, etc.) du än väljer att ta med.
 3. När din kotte är helt torr, fäst dina detaljer genom att limma på dem för att göra ansikten, ben, hattar, etc.

10 Halloween-hantverk som dina barn kommer att älska

Lätt gnidningsaktivitet för höstlöv

11 höstpyssel för barn (7)

"Det jag tycker mest om med hantverk för barn är att se "ah-ha"-ögonblicket de har när de lär sig något nytt och när de uppnår eller skapar något de är stolta över, säger Brenda Robledo från Riverside, Kalifornien, som är hjärnorna bakomhantverk_och_äventyrpå Instagram.

Detta hantverk kombinerar aktiviteterna att välja löv, placera dem på papper och välja färger med det praktiska arbetet med att gnugga löv. Barn i alla åldrar kan framgångsrikt njuta av detta projekt. Gör detta hantverk till en utflykt genom att ta med barnen ut för att samla löven som de ska använda. Utmana dem att hitta löv i en mängd olika färger, former och storlekar.

(Video) 4 Fall or Autumn Craft for Kids | Easy DIY

Material behövs

 • Kritor i en mängd olika färger
 • Olika storlekar och former av trädblad (som lönn, ek, ginkgo)
 • Papper

Instruktioner

Använd dessa steg:

 1. Lägg ett blad upp och ner på bordet.
 2. Lägg ett papper över bladet.
 3. Medan du håller papperet och bladet på plats använder du sidan av en krita för att gnugga över bladet.
 4. Se till att färga över hela bladet.
 5. Upprepa stegen för att lägga till flera gnidningar för att fylla upp papperet.

Popsicle Stick Pumpor

11 höstpyssel för barn (8)


"Den här aktiviteten är utformad för att engagera barn i ett festligt hantverk som också hjälper dem att arbeta med värdefull finmotorik, bilateral koordination, visuell perception, ögon-hand-koordination och sekvenseringsförmåga", säger Regina Allen, en pediatriskt certifierad arbetsterapi (OT) ) assistent och hantverksbloggare. AllensCOTA livInstagram och blogg syftar till att öka OT-medvetenheten och hjälpa andra yrkesverksamma och föräldrar med hantverks- och aktivitetsidéer för att stödja barnen i deras liv.

"Jag tycker om att skapa hantverk och andra aktiviteter som motiverar barn att engagera sig samtidigt som festliga och säsongsbetonade teman införlivas i hantverket." Här kombineras flera färdigheter - vävning, limning, färgning (eller målning) och byggnad - till ett vinnande komplext projekt.

Det här hantverket är avsett för barn runt fjärde klass och uppåt, men kan också utföras av yngre barn med mer föräldrastöd. Barn kommer att njuta av att anpassa sina pumpor, såväl som den sensoriska upplevelsen av att vrida och sammanfläta piprensare och papper.

Material behövs

 • 7 orange pysselpinnar
 • 1 skuren hantverkspinne
 • 1 grönt skum oval form
 • Brun färg eller markör för att färgklippa hantverkssticka för stjälken
 • Dekorativa alternativ: 7 orange piprensare för omslagsmöjlighet, 9 orange piprensare och 9 vita piprensare för vävningsalternativ, eller 7 orange kartongremsor
 • Lim eller limstift
 • Sax för att klippa kartongpapper och hantverksstjälk

Instruktioner

Följ dessa steg för att skapa din egen unika popsicle stick pumpa:

 1. Sätt ihop en orange pysselpinne med hjälp av lim.
 2. Limma på plats tre vertikala orange pysselpinnar på framsidan som är lika åtskilda.
 3. Skär en pysselbit till en stjälk och måla eller färga brun. Fäst på baksidan med ett lim.
 4. Fäst en grön oval form av skum på framsidan som ett löv.
 5. De nästa dekorativa stegen kan väljas av vuxen eller barn baserat på val eller behov av kompetensutveckling. Dessa alternativ inkluderar att linda de orange piprensarna runt varje orange hantverkspinne i en spiralform. Eller prova att väva omväxlande vita och orange piprensare i ett horisontellt sekvensmönster. Ett annat val är att klippa ut orangea kartongremsor av papper och sedan väva på ett horisontellt sätt.

10 naturhantverksidéer som dina barn verkligen kommer att älska

Höst igelkott

11 höstpyssel för barn (9)

"De gigantiska Sycamore-löven på vår trädgård inspirerade mig att sätta ihop det här hantverket för mina små barn", säger Lindsay Smith frånLittle School of Smith's, som har fyra barn i åldern 7 och yngre. "Jag älskar att göra höstpyssel med barn baserat på hur årstiderna förändras. Det är ett fantastiskt praktiskt sätt för dem att utforska och lära sig."

I det här hantverket får barnen välja löv och sedan skikta dem för att skapa en söt igelkott. Äldre barn kan ta projektet upp ett snäpp genom att rita en miljö på sidan för deras hedgie att bo i.

Material behövs

 • Färgpennor eller kritor
 • Lim
 • Hedgehog clipart från Google (eller rita din egen)
 • Löv
 • Sax
(Video) PYSSEL! Kreativa Karin (och Lena) gör hörlurshållare!

Instruktioner

Gör din egen lövigelkott genom att använda dessa anvisningar:

 1. Sök och hitta en enkel igelkottsclipart (i svartvitt) online eller rita en själv
 2. Samla massor av löv
 3. Låt dina barn färga igelkottens huvud.
 4. Skär bort stjälkarna på bladen.
 5. Limma ner löven alla i samma riktning (lägg dem i lager) för att likna fjädrarna på en igelkott.
 6. Låt torka!

Färgglada höstträd

11 höstpyssel för barn (10)

"Några av mina favorithantverk involverar föremål från naturen (pinnar, löv, etc.) eftersom det tvingar oss att gå ut och ge oss ut på en asätare som en del av processen", säger Meghan McCloskey, trebarnsmamma i Portland, Oregon , som har pysslat online somHantverk + Boogiesedan 2017. "Jag älskar att vävanaturens färgerin i de projekt jag skapar."

Detta hantverk kan helt individualiseras för att passa varje konstnärs känslighet. Så låt träden, grenarna och färgerna utanför (eller i ditt barns fantasi) inspirera dig. Det här projektet är idealiskt för barn från 2 år och uppåt - och vuxna kommer utan tvekan att ha kul att göra sitt eget träd också.

Material behövs

 • Kartong
 • Klädnypor
 • Bommulsbollar
 • Varmt lim
 • Målar i höstfärger (som tempera)
 • Papperspåse, kvistar och/eller pinnar från gården

Instruktioner

Följ dessa steg för att skapa ditt eget träd:

 1. Använd en klädnypa för att plocka upp en bomullstuss.
 2. Doppa en bomullstuss i färg och använd den som en stämpel på ditt kartong.
 3. Upprepa med fler färger tills ditt papper är fullt!
 4. Limma fast pinnar eller kvistar på ditt papper, eller klipp och vrid en papperspåse för att skapa utseendet av ett träd och limma fast det på ditt papper. (Du kan lägga till mer färg i papperspåsen också, om du vill!)
 5. Valfritt: Klipp ut din tavla och montera den på en annan bit färgglad kartong för att skapa en cool lagerlook.

Pumpkin Arrow Lastbilar

11 höstpyssel för barn (11)

"Jag älskar att göra hantverk med mallar", säger Jeannie Irwin, trebarnsmamma från Pittsburgh, Pennsylvania. "Att häfta mallar på byggpapper och göra alla typer av djur, fordon, till och med mathantverk är så roligt." Plus, Irwin, som startade henneHantverkar Jeannieblogg i början av 2020, älskar att när du använder mallar behöver du inte vara kreativ eller en fantastisk artist. "Att använda en mall garanterar att bashantverket kommer ut som det ska, varje gång!"

Detta hantverk, som är avsett för barn i åldrarna 4 till 7, har också bonusen att bli en rolig aktivitet, eftersom barn säkert kommer att älska att stoppa pumporna i och ur fickan i lastbilsflaket. Barn kan också individualisera sitt hantverk genom att göra andra föremål att gå in i lastbilen, som t.exhjärtan, blommor, husdjur eller höbalar.

Material behövs

Instruktioner

Använd dessa anvisningar för att göra din egen pumpabil:

 1. Skriv ut lastbilsmallen och skär den i sektioner med de prickade linjerna.
 2. Häfta varje sektion till flera ark färgat konstruktionspapper. (På så sätt kan du klippa ut många former på en gång!)
 3. Limma ihop alla delar av lastbilen. (När de gör fickan, se till att hjälpa barnen att hålla limet mot kanterna.)
 4. Skriv ut (eller gör dina egna) pumpor att lägga i lastbilsflaket.

Hur du skapar kvalitetstid med din familj

(Video) MINA 20 BÄSTA PYSSEL

Videos

1. 27 AWESOME CRAFTING HACKS YOU CAN MAKE UNDER 5 MINUTES
(5-Minute Crafts)
2. 23 BRILLIANT PHONE HACKS
(5-Minute Crafts)
3. Awesome Fidget Toys! How to Entertain Your Kids?
(5-Minute Crafts)
4. Inred barnrummet med fint gör det själv-pyssel!
(SVT Barn)
5. Enhörning 🦄 Unicorn | PYSSEL
(Melina Ede)
6. Höstpyssel
(Nora och pappa)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 20/09/2023

Views: 5954

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.