10 sätt att göra Jalapenos mindre heta: Tips för mildare paprika - Home As We Make It (2023)

Jalepeños är en knepig paprika. Många är milda och går bra att använda som topping på din tacos eller som ingrediens i ditt favoritrecept. Men då och då kan du bli överraskad av en jalapeño som sätter eld på din mun och får dig att springa till köket för ett glas mjölk.

Om du har odlat en särskilt kryddig skörd av jalapeños i år eller vill göra en förrätt mildare för gästerna, kanske du vill veta hur du gör din paprika mindre kryddig. Lyckligtvis finns det många sätt att göra det och de bästa och enklaste metoderna listas nedan.

Låt oss prata om vad som gör jalepeños varma och vad du kan göra för att minska värmen. Du kommer lätt att kunna tämja dessa paprikor och använda dem i dina favoritrecept.

Vad du behöver veta om Jalapeño Peppers

För att förstå metoderna för att tämja dina jalapeños finns det några saker du bör veta först. Låt oss dyka ner i några snabba fakta om dessa paprika så att du kan välja rätt metod senare.

Varför är Jalapeños kryddiga?

Det finns en oljeliknande förening som finns i paprika som kallas capsaicin. Detta är källan till värmen i paprika. Ju mer capsaicin en paprika har, desto varmare är den.

Denna heta förening ingår i många pepparsprayer eftersom den är irriterande och kan påverka dina ögon och hud.

Hur mycket capsaicin är det i en Jalapeño?

Det finns många faktorer som spelar in i hur varm varje enskild jalapeñopeppar är. Från sorten som planterades, till hur den odlades, till hur den skördades och sedan förbereddes, det finns många saker som kan påverka nivån av capsaicin i en paprika.

Degenomsnittlig mängd capsaicin i en jalapeñoär cirka 8 000 Scoville Heat Units (SHU).

Jämför detta med en habaneropeppar på 350 000 SHU och jalapeñon verkar inte så kryddig. Men värmen kan variera och vissa människor har en lägre värmetolerans vilket gör att det behövs några av dessa värmereducerande metoder.

Vilken del av Jalapeños har capsaicin?

10 sätt att göra Jalapenos mindre heta: Tips för mildare paprika - Home As We Make It (1)

Paprika har så kallade capsaicinkörtlar och det är där du hittar det mesta av värmen i paprikan. Att ta bort denna del av paprikan innan du äter kommer att ta bort mycket av kryddigheten.

Hur kan du göra Jalapeños mindre kryddiga?

Som du ser i listan nedan finns det många sätt att minska värmen hos en jalapeño. Den huvudsakliga metoden är dock att ta bort fröna och membranet som bär huvuddelen av kapsaicinet.

Gör matlagning Jalapeños dem mindre varma?

Beroende på tillagningssätt kommer du antingen göra jalapeñon mer eller mindre kryddig. Metoder, som kokning, som tillsätter vatten till paprikan kommer att minska värmen. Metoder som rostning som tar bort fukt från paprikan kan dock göra den varmare.

Det har också spekulerats i att temperaturen som paprikan tillagas påverkar hur varma de är. Det finns dock inte mycket information om detta.

Tips för att göra Jalapeños mindre kryddiga

Låt oss prata om några beprövade sätt att göra dina jalapeños mindre varma. Detta gör att du kan använda de mildare paprikorna som pålägg och i dina favoritrecept utan att bränna dig i munnen!

1. Ta bort fröna från Jalapeños för att göra dem mindre varma

Visste du att fröna i paprika faktiskt inte innehåller något capsaicin? Anledningen till att vi blir tillsagda att ta bort dem är att de kan beläggas med capsaicin eftersom de är fästa nära capsaicinkörtlarna.

Så vi tar bort fröna på grund av att de har rört vid den faktiskt varma delen av paprikan, inte för att de själva är varma.

Ta bort fröna genom att skära upp paprikan och skära ut dem eller ta bort dem för hand. Se till att bära handskar!

10 sätt att göra Jalapenos mindre heta: Tips för mildare paprika - Home As We Make It (2)
10 sätt att göra Jalapenos mindre heta: Tips för mildare paprika - Home As We Make It (3)

2. Ta bort capsaicinkörtlarna från Jalapeño för att göra den mindre kryddig

Capsaicinkörtlarna är där huvuddelen av värmen kommer ifrån i en paprika. När det väl tagits bort har du tämjt värmen ganska mycket.

För att ta bort körtlarna, vill du skära runt dem och undvika väggen av paprikan som du vill använda senare. Kassera körtlarna och du kommer att sitta kvar med en paprika som inte fyller lika mycket men ändå har sin smak.

10 sätt att göra Jalapenos mindre heta: Tips för mildare paprika - Home As We Make It (4)

3. Använd salt för att göra Jalapeños mildare

Du kan använda salt för att dra ut lite av värmen i din paprika. Du vill dela paprikan på mitten och ta bort alla frön och kärnor först.

Gnid sedan salt på insidan och låt den stå på pepparn i cirka 5 minuter. Skölj bort saltet från jalapeñon och du kommer att ha en mindre het peppar att arbeta med.

4. Skölj eller blötlägg dina Jalapeños i vatten för att göra dem mindre varma

Att bara skölja paprikan kommer att bli av med en del av kryddigheten. Efter att du tagit bort frön och kärna, kör paprikorna under kallt vatten för att skölja bort dem.

Om du vill ta bort lite mer värme, lägg paprikorna i en skål och kör under kallt vatten. Blötlägg jalapeños i minst 30 minuter för att göra dem mildare. Du kan rinna av vattnet och använda paprikan till matlagning och mat.

5. Att blötlägga Jalapeños i alkohol kommer att minska värmen

Skär jalapeños på mitten och ta bort frön och kärna. Lägg paprikorna i en glasburk eller behållare. Häll tillräckligt med 80 % klar sprit över dem för att täcka hela paprikan.

Vodka eller tequila fungerar utmärkt och ändrar inte smaken på paprikan, men whisky kan också användas. Det finns många bra recept där ute på kryddiga cocktails som du kan använda alkoholen som du blötlagt paprikan i.

6. Blötlägg Jalapeños i vatten och vinäger för att göra dem mildare

Vinäger är surt och kan bryta ner capsaicin i paprika. För att använda vinäger, kombinerar du det med vatten och blötlägger paprikan för att sänka temperaturen.

Skär helt enkelt upp dina jalapeños. Ta bort fröna, capsaicinkörtlarna och membranet. Blötlägg sedan paprikorna i en blandning av en del vinäger och tre delar vatten och blötlägg dem i cirka en timme. Du kan tömma blandningen och upprepa blötläggningsprocessen för att ytterligare minska värmen.

7. Blötlägg Jalapeños i citron- eller limejuice för att göra dem mindre kryddiga

Citron- och limejuice fungerar på samma sätt som vinägern och kan göra dina jalapeños ännu godare. Skär och förbered dina jalepeños igen, ta bort de varma delarna.

Blötlägg sedan din paprika i en blandning av en del citron- eller limejuice och tre delar vatten. Blötlägg paprikorna i cirka en timme och låt rinna av vätskan. Du kan upprepa denna process flera gånger för att göra din jalapeños mildare.

10 sätt att göra Jalapenos mindre heta: Tips för mildare paprika - Home As We Make It (5)

8. Använd Lemon-Lime Soda för att göra Jalapeños mindre varma

Att använda en citron-lime-läsk fungerar på samma sätt som metoden ovan, men den har också socker som kan hjälpa till att jämna ut temperaturen på din paprika. Det är också lättare eftersom du inte behöver mäta något.


Förbered bara dina jalapeños och häll en citron-lime soda över dem och se till att sänka ner paprikan helt. Låt denna blandning dra i cirka en timme. Återigen kan du upprepa denna process om det behövs.

10 sätt att göra Jalapenos mindre heta: Tips för mildare paprika - Home As We Make It (6)

9. Kokande Jalapeños kan minska värmen

Ett annat sätt att minska capsaicinet i jalapeños är att koka dem. Capsaicinen lämnar paprikorna i denna metod och försvinner i vattnet och lämnar dig med en mildare paprika att arbeta med.

För att koka jalapeños för att minska värmen måste du först ta bort frön och kärna från paprikan. Lägg dem sedan i kokande vatten. Ju längre du kokar paprikan desto mildare blir de. Men du kommer att tappa strukturen och de kan bli mosiga.

Börja med ca 3 minuter och håll ett öga på paprikorna så att de inte blir för möra för ditt recept. Jalapeños kokas vanligtvis i cirka 3-7 minuter med denna metod.

10. Servera Jalapeños med mejeri för att skära ner på värmen

Kasein i mejeriprodukter hjälper till att lugna capsaicinet i paprika. Det är därför du kanske har hört att du ska dricka ett glas mjölk om du har ätit något för kryddigt. Mejeriprodukterna bryter ner capsaicinet och hjälper till att tvätta bort det.

Så om du använder jalapeños i ett recept, försök att lägga till mejeribaserade ingredienser som ost och gräddfil för att dämpa värmen. Till exempel kommer du att se detta gjort ipizza receptoch dessajalapeño poppers med färskost och bacon.

10 sätt att göra Jalapenos mindre heta: Tips för mildare paprika - Home As We Make It (7)

Minska temperaturen på Jalapeños

Som du kan se finns det många enkla sätt att göra din jalapeñopeppar mildare. Att känna till paprikans anatomi och vad som gör den varm gör att du kan skära ut de hetaste delarna. Du kan sedan använda andra metoder för att skingra en del av värmen som finns kvar i jalapeñon.

Du kan prova en eller flera av dessa metoder och se vad som fungerar bäst för dig. Sedan kan du njuta av dina mildare jalapeños i dina favoritrecept.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated: 08/12/2023

Views: 6421

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.