10 oemotståndliga Jalapeno recept (2023)

Här är alla de bästa jalapenorecepten att göra med denna kryddiga peppar! Jalapeño ger en ljus pigg smak och en kick till allt den rör vid.

10 oemotståndliga Jalapeno recept (1)

Har du jalapeñopeppar? Denna lilla och mäktiga paprika är en av de godaste som finns. Det ger inte bara en kick av hetta till recept, det ger en ljus gnistrande smak som är svår att replikera med någon annan ingrediens. Denna medelstora paprika odlades ursprungligen i Mexiko, så den förknippas ofta med det mexikanska köket.

Här är alla de bästa jalapenorecepten att göra med dessa läckra paprika! Du kan sylta dem som topping tilltacosochnachos, gör dem till en kryddig margarita, eller använd dem såklart i den mest klassiska fräscha salsan och guacamole. Låt oss laga mat!

Och nu...de bästa jalapenorecepten att prova!

10 oemotståndliga Jalapeno recept (2)

Inlagda Jalapeños

Överst i våra jalapenorecept: inlagda jalapeños! Det här receptet är så enkelt och ett bra sätt att använda en mängd paprika. Det tar bara 10 minuter av händerna i tid, och smaken? Explosivt bra! Dessa inlagda jalapeños har en syrlig pop; de är som en förhöjd version av de du kan få i butiken. Ät dem påchili,quesadillas,tacos,nachos,pizza, och mer.

10 oemotståndliga Jalapeno recept (3)

Otrolig Jalapeno Pizza

Detta jalapeñopizza-recept kommer att bli en hit om du älskar den ljusa gnistrande smaken av denna mäktiga paprika! Istället för en tomatsås eller till och med en vit sås har denna pizza en bas av syrlig salsa verde! Kombinera värmen från jalapeno med välsmakande zucchini, ljus majs och sliskig ost, och det är en unikt läcker paj som du kommer att falla pladask för.

10 oemotståndliga Jalapeno recept (4)

Jalapeno Margarita

Vill du värma upp din cocktailrepertoar? Möt Jalapeno margaritan! Detta jalapenorecept tarklassisk margaritaoch skakar upp den med några skivor jalapeñopeppar. Pepparn ger en kick som tar denna favoritdryck till nya höjder! Vid första smutten smakar det krispigt och syrligt, och sedan POW! Den har precis rätt mängd värme för att blanda ihop saker, men inte så mycket att det bränner i halsen.

Ännu ett av de klassiska jalapenorecepten för att använda den kryddiga paprikan: salsa! Vilket är det bästa salsareceptet? Den här, tror vi. Det finns så många olika typer - och som inbitna salsaälskare är Alex och jag fans avallihopa. Vi har gjort nästan alla tänkbara typer av salsa:färsk salsa,röd salsa,tomatillosås,mangosås,persika salsa: you name it! Den här är dock den BÄSTA, med färska trädgårdstomater, jalapenopeppar, koriander och massor av lime i huvudrollen.

10 oemotståndliga Jalapeno recept (6)

Zesty grön gudinna dressing

Här är ett osannolikt jalapeno-recept: Green Goddess dressing! Den här är en hälsosam, mexikansk stämning på klassikern. Att göra din egen salladsdressing är enkelt, du vet exakt vad den är gjord av och den smakar otroligt! Den här innehåller koriander, salladslök och jalapeño som ger en pigg stil. Håll i hattarna, för den här pikanta hemgjorda dressingen är helt fantastisk.

10 oemotståndliga Jalapeno recept (7)

Enkel Guacamole

Det andra klassiska jalapenoreceptet: Guacamole! Guacamole är sompotatissalladochkålsallad: alla har sina favoritrecept för familjen. Och denna enkla guacamole är vår. Det är en hemkörning varje gång! När vi serverar den fyller en refräng av "Wow's" rummet. (Verkligen. Inte överdrift!) Vad gör det så bra? Den är klassisk och har den perfekta balanserade smaken: perfekt välsmakande, krämig och syrlig. Servera den medtortillachipsoch dina gäster – och du – kommer inte att kunna sluta äta det.

10 oemotståndliga Jalapeno recept (8)

Spicy Bloody Mary

Älskar du kryddiga drinkar? Vi också. Så varför inte värma upp din brunchcocktailrutin med piffiga Bloody Mary? Detta jalapenorecept är ettsnurra på klassikernmed precis rätt mängd värme i varje klunk. Den är välsmakande, syrlig och salt, inte överväldigande kryddig men med en bestämd kick på avslutningen! Pizzazzen kommer från två ingredienser: färska jalapeñoskivor och Tabascosås. Ta en klunk och jalapeñon fyller den främre änden och den heta såsen slår till vid målgången.

10 oemotståndliga Jalapeno recept (9)

Kubanska svarta bönor

Här är ett välsmakande jalapeno-recept som är en mättande växtbaserad måltid: kubanska svarta bönor! De är fräcka och rika, och du kommer att upptäcka att de smakar lika bra som restaurangstil! De är sauterade med lite smör, grönpeppar, lök och jalapenopeppar till en krämig smakrik röra. Servera med ris till en enkel middag.

10 oemotståndliga Jalapeno recept (10)

Texas Caviar (Cowboy Caviar)

Här är ett jalapeno-recept med feststämning: Texas-kaviar! Cowboykaviar, som det också kallas, uppfanns i Texas och har nu spridits över hela USA. Den här kombinationen av black eyed peas, grönsaker och en vinägrettdressing är lika saftig och tröstande: och du kan använda den som dipp eller hälsosamt tillbehör. Vårt favoritrecept har massor av färgglada grönsaker, koriander och jalapenos, och en enkel pigg dressing med den perfekta smaken.

10 oemotståndliga Jalapeno recept (11)

Bästa Pico de Gallo

Har du jalapenopeppar? Låt oss göra pico de gallo! Det är något så sorglöst med att mumsa på pico och chips. Om du har mogna tomater är pico det perfekta stället att använda dem. Använd den som salsa med tortillachips, använd den ovanpågrillad fisk, eller naturligtvis, släng den i en taco. Här är alla hemligheterna till hur man gör denna klassiska mexikanska sås.

10 oemotståndliga Jalapeno recept (12)

Laddade Nachos

Sist upp i våra jalapenorecept... nachos! Dessa laddade grillade nachos är ett perfekt grillrecept för att överraska en publik för underhållning. Grillen ger en rökig, förkolnad smak till nachos och de ser fantastiska ut i en gjutjärnspanna. Du kan också göra dem i broilern också! Sättet som den rökiga grillade jalapenon och paprikan ingjuter smak i hela högen av nachos är helt enkelt fantastisk.

Hur varm är en jalapenopeppar?

Jalapenopeppar är en medium kryddig peppar. Värmeklassningen är2 500 till 8 000 Scoville värmeenheter(SHU). Här står den mot andra typer av paprika:

 • Grön peppar:Ingen krydda
 • Anaheim peppar:Väldigt mild
 • Poblano paprika:Mild
 • Jalapenopeppar:Medium varm
 • Serrano paprika:Varm
 • Cayenne:Väldigt het
 • Habanero:Extremt varm
 • Spökpeppar:Oerhört varmt

Skriva ut

10 oemotståndliga Jalapeno recept (13)

10 Jalapeño-recept: Inlagda Jalapeños och mer!

 • Författare: Sonya Overhiser
 • Förberedelsedags: 10 minuter
 • Tillagningstid: 0 minuter
 • Total tid: 10 minuter
 • Avkastning: 1 pintburk1x
Skriv ut recept

Beskrivning

Ge dina måltider stor smak med dessa enkla hemgjorda inlagda jalapeños! Med bara 10 minuters hand i tid ger de tacos och chili en pigg kick.

Ingredienser

Skala

 • 5till6medium jalapeñopeppar
 • 2vitlöksklyftor
 • ½ koppvit vinäger
 • ½ koppvatten
 • 1 matskedsocker
 • 2 teskedarkosher salt
 • 1 matskedsvarta pepparkorn
 • 1lagerblad

Instruktioner

 1. Tvätta en pint burk med bred mun och dess lock i varmt tvålvatten. Skölj sedan och låt lufttorka.
 2. Skiva jalapeñopepparn tunt. Fyll burken med skivorna.
 3. Skala vitlöksklyftorna och lämna dem hela. I en liten kastrull, kombinera vitlök, vinäger, vatten, socker,kosher salt, pepparkorn och lagerblad. Koka upp, rör om då och då för att lösa upp sockret och saltet (detta tar bara några minuter).
 4. När det kokar, häll saltlaken i burken (inklusive lagerbladet). Knacka burken på bänken för att släppa ut eventuella luftbubblor. Kassera eventuell kvarvarande saltlake, eller fyll på burken med extra vatten om någon paprika är utsatt på toppen.
 5. Skruva på locket ordentligt och låt svalna till rumstemperatur (ca 1 timme). Ät genast, eller kyl till servering. Håller upp till 1 månad kylt.
 • Kategori: Essentials
 • Metod: Inlagd
 • Kök: Ättiksgurka
 • Diet: Vegansk

Nyckelord:Jalapeno recept, Jalapeño recept, Jalapeños, Jalapeño Peppers

Fler pepparrecept

Älskar du paprika i allmänhet? Här är några fler recept att göra med andra sorters paprika!

 • Rostad shishito paprikaellerShishito-peppar med blåsorShishito-peppar är godast när de är blåsor! Koka dessa milda paprikor i en het stekpanna och strö sedan över salt. Satsa på att du inte bara kan äta en!
 • Quinoa fylld paprikaDetta vegetariska quinoafyllda paprikarecept är en färgstark och utsökt hälsosam middag, full av medelhavssmaker som citron, persilja och fetaost.
 • Grillad paprika och lökDen perfekta sommarrätten! Elda grillen för din huvudrätt och tillaga dessa vid sidan av för att göra det till en måltid.

publicerad på/ Senast uppdaterad den

Kategoriserad i:

 • Receptsamlingar

Taggad med:

 • Jalapeño
 • Runda upp

Om Författarna

10 oemotståndliga Jalapeno recept (14)

Sonja & Alex

Möt Sonja och Alex Overhiser: Man och hustru. Expert hemkockar. Författare till recept som du vill göra om och om igen.

Om oss

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated: 23/08/2023

Views: 6425

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.